Zdrava jutarnja rutina u samo jednostavnih pet koraka

Da biste započeli dan s više energije, prije doručka, popijte toplu vode s nekoliko kapi limuna
139 pregleda 0 komentar(a)
buđenje, Foto: Shutterstock
buđenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.03.2018. 18:14h

Otkrijte prednosti dnevne rutine koja će poboljšati vaše raspoloženje, zdravlje i izgled, a ne trebate se probuditi ranije nego inače.

1. Iščetkajte svoju kožu prije nego što se istuširate

Potrebna vam je prirodna i meka četka za tijelo kako bi nježno iščetkali vašu suvu kožu prije tuširanja. Započnite na lijevoj nozi i pratite kretnje prema gore dok ne dođete do ruku. Ponovite ritual od desne noge do desne ruke. Ovo će aktivirati mikrocirkulaciju krvi i vaš limfni sistem koji je odgovoran za uklanjanje toksina iz tijela, a četkanje će i ukloniti mrtve ćelije kože. Ovaj proces će takođe aktivirati uklanjanje masnih ćelija, što dovodi do postupnog uklanjanja zastrašujuće narandžine kože, odnosno celulita.

2. Nemojte tuširati s jako toplom vodom!

Uvijek se pokušavajte pobrinuti da voda bude na tjelesnoj temperaturi i uvijek završite svoj tuš sa svježijom i hladnijom vodom. To će pomoći zatvoriti pore vašoj koži,a kao rezultat ćete imati čvršću kožu. Takođe će vas potpuno razbuditi i pripremiti za dan.

3. Hidratizirajte kožu uljem

Prije sušenja na vlažnu kožu nanesite ulje. Trebaće vam samo mala količina: par kapljica na vašim dlanovima dovoljne su za cijelo tijelo.

Možete koristiti maslinovo ulje, bademovo, arganovo, šipkovo, kokosovo ... možete sami izabrati! I nemojte zaboraviti pričekati par minuta da vam koža apsorbuje ulje. Nakon što se ulje apsorbuje, uklonite višak vode i ulja, i spremani ste!

4. Operite lice s mlijekom za čišćenje

Ne zaboravite uvijek oprati lice s mlijekom za čišćenje i nakon primijeniti tonik ili cvijetnu vodu, jer će to regulisati pH kože, a koža će izgledati glatko..

5. Pijte vrelu vodu s limunom

Da biste započeli dan s više energije, prije doručka, popijte toplu vode s nekoliko kapi limuna. Ovaj mali ritual pomoći će vam očistiti vaš probavni sistem, aktivirati ga i pružiti vam energiju na prirodan način. Takođe pomaže u sagorijevanju viška masnoće, prenosi wall.

Bonus video: