Tri koraka do cilja

Popodne posvetite minut sebi. Najbolje da podesite alarm i u tačno vrijeme date sebi kompliment. Ako vam je dan naročito stresan, ovo će vam biti prilika da se odmorite i povežete sa sobom
53 pregleda 0 komentar(a)
uspjeh, Foto: Shutterstock
uspjeh, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.03.2018. 17:14h

Želite da smršate? Da zategnete tijelo? Da pronađete zanimljiviji posao? Da postanete bolji partner? Samo praktikujte ova tri koraka svakog dana i bićete sve bliži cilju. Riječ je o programu koji je osmislila Stefani Mansur za svoje klijente koji žele da smršaju, ali pomoći će i onima sa drugim ciljevima jer je suština u usvajanju pozitivnih navika.

Ujutru, prije nego što vas ponese ubrzan ritam, ohrabrite sebe mantrom koja ima veze sa ciljem. Na primjer, "divno se osjećamo kad doručkujem zdravu hranu i vježbam ujutru" ili "srećan sam kad činim partnera zadovoljnim". Zapišite to na papir ili u telefon i neka bude prvo što ćete ugledati svakog jutra i izgovoriti naglas uz duboko disanje koje simbolizuje unos pozitivne energije i izbacivanje negativne.

Popodne posvetite minut sebi. Najbolje da podesite alarm i u tačno vrijeme date sebi kompliment. Ako vam je dan naročito stresan, ovo će vam biti prilika da se odmorite i povežete sa sobom. Kažite kako ste bili produktivni, kako ste se izdigli iznad neke situacije, bili ljubazni prema neznancu. Što više cijenite sebe, bićete skloniji da radite i dalje na sebi.

Uveče, prije nego što se "onesvjestite" od umora, sjedite na krevet i razmislite kako ćete se osjećati kad ostvarite odluku, bilo da je riječ o ostavljanju cigareta ili mršavljenju. Ovako ćete programirati svoju podsvijest da radi za vas i dok spavate, prenose Novosti.

Bonus video: