SKRIVENA OAZA MEDITERANA

Mjesto koje će zadovoljiti sva vaša čula

Znate onaj osjećaj kada težite savršenstvu a ne vjerujete da ga za sebe možete postići? Ili kada sumnjate da savršenstvo ne možete dokučiti jer je niz barijera koje do njega vode? Kada ste poslednji put sebi priuštili trenutak mira? Odvojili vrijeme koje kvalitetno možete da provedete sa svojom porodicom, prijateljima,...?
10679 pregleda 0 komentar(a)
Restoran Porto, Foto: Restoran Porto
Restoran Porto, Foto: Restoran Porto

Ako niste dugo, vejrovatno je to zato što mislite da takav ugođaj mora i treba da bude skup. Da se ta vaša želja, uvijek petopi u nešto što ne možete sebi da priuštite.

U tom trenutku je dobro da se sjetite da prave stvari obično nemaju veze sa materijalnim i da neprocjenjivu vrijednost imaju trenuci koji se pamtne, trenuci koje dijelimo sa dragim ljudima i koje vežemo za ambijent u kome se osjećamo najprijatnije i u kome se osjećamo dobrodošli. Još kad taj ambijent nudi spoj nespojivog, koji nudi bijeg iz svakodnevnog okruženja i pruža mogućnost da se, makar na trenutak nađemo negdje drugo gdje možemo da osjetimo miris Mediterana, šum palmi i maslina, ukus mora i tradicije.

Ako vam sve ovo zvuči privlačno onda krenite, nemojte se zaustaviti ni na tren. Koliko god vam se činilo to nerealnim, ipak imamo tu privilegiju da nam je more tako blizu i tako na dohvat ruke.  

Ali nemojte misliti da ako živite u Podgorici da je ovakva oaza mira daleko od vas jer čak i u tom slučaju imamo priču za vas.  

Tu, u samom centru grada, sakrila se jedna oaza mediterana. Prostrana, svijetla baš onako da podseća na more. Logično je jer Porto dolazi sa mora, pa je i donio more u glavni grad. "Porto" je ustvari mediteranska bašta, gotovo park, sa fontanama, kaminom, akvarijumima, palmama, maslinama, bršljanima i obiljem dnevne svijetlosti.

Restoran Porto
Restoran Porto(Foto: Restoran Porto)

Želite da priredite sebi jedan dan mira, sa porodicom, prijateljima ili želite na miru da dogovorite svoj novi projekat? Ne prožima se 'mir' džabe u sve pore ovog mjesta, to vidite i osjetite pri prvoj posjeti.  

I mirisu su važni. Domaći hljeb, maslinovo ulje, gambori, riba. Sve podsjeća na toplinu i dah mora.  

I znate da najbolje uz to ide vino i njegovi ukusi. Možete izabrati preko 100 etiketa vina koje se služi ‘na čašu’.

Restoran Porto
Restoran Porto(Foto: Restoran Porto)

Pa čak i ako vam karpaćo od gambora, tartar od tune sa avokadom, crno pašta sa kozicama, mušulje na buzaru ili žaru, hobotnice i gamborima iz krušne peći zvuče rogobatno, onda imamo za vas i nešto domaće skroz. Njeguški pršut i njeguški sir, svinjski ili pileći file na žaru, Njeguški stek i ćuretina u slanini sa mocarelom i rukolom u pesto sosu.

Restoran Porto je za svega dvije godine dobio Nagradu za najbolji restoran u Podgorici u 2018.godini. Da  posebnost ovog mjesta ne čini samo lijep ambijent i dobra hrana već i ljudi dokazuje i Nagrada za najbolji Menadžment restorana iz 2019.godine. Personalizovan pristup gostu je ono na čemu počiva usluga restorana Porto.  Zaposleni u Portu su tu da prepouče jelo koje najbolje odgovara vašem sentimentu i raspoloženju jer je u Portu samo gost važan.

Restoran Porto
Restoran Porto(Foto: Restoran Porto)

Ovakav odnos, možete da očekujete i u noći dočeka Nove 2020.godine uz prijatnu večeru i zvuke gitare- baš kao na Mediteranu.

Osjetite spoj topline, mora i tradicije u jednom, zato smo tu!  

Galerija