Kako da vam dan bude uspješan

Nemojte biti lijeni, jer i dva minuta istezanja ili vježbanja poprilično utiču na početak dana. Zapravo ćete se osjećati ispunjeno i energično, a tijelo ćete pripremiti za obaveze koje ga/vas čekaju
0 komentar(a)
jutro_1, Foto: SHUTTERSTOCK
jutro_1, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 23.02.2018. 16:14h

Kažu da se po jutru dan poznaje, a ako imate neke od sledećih navika, onda možete da očekujete da vam ostatak dana bude ispunjen pozitivnom energijom.

Svakako da je najprije važno da ste odspavali onololiko koliko je vašem organizmu to potrebno - osam, deset, 15 sati... Ipak, bez obzira na tu satnicu, imate priliku da dan provedete kvalitetno, ispunjeno, sjajno.

1. Bar 15 minuta nemojte koristiti uređaje

Nakon što ugasite alarm, ne čačkajte više telefon. Mejlovi, poruke i notifikacije će vas sačekati i za 15-ak minuta. Jutarnje vrijeme treba da bude samo vaše.

2. Umjesto kafe pijte limunadu

Mlaka i svježa limunada donosi mnoge beneficije. Ona pokreće vaš metabolizam i topi suvišne masti, čisti usta i grlo, a i pojačava energiju. Nakon što je popijete, sačekajte bar pola sata nakon što nešto pojedete i operete zube.

3. Pravilno ustanite

Jedini ispravan način da ustanete iz kreveta jeste da se najprije okrenete na desnu stranu, potom sjednete ispravljenih leđa. Na taj način smanjujete pritisak na srce i leđa i odličan je ritual za počinjanje dana.

4. Koji su vam ciljevi za taj dan?

Dok se rastežete ili pravite limunadu, umesto da razmišljate o društvenim mrežama, iskoristite to vrijeme da raspodelite ciljeve za predstojeći dan. Ipak, nemojte pretjerivati sa njima, odnosno napravite skromni spisak od tri plana.

5. Istegnite se

Nemojte biti lijeni, jer i dva minuta istezanja ili vježbanja poprilično utiču na početak dana. Zapravo ćete se osjećati ispunjeno i energično, a tijelo ćete pripremiti za obaveze koje ga/vas čekaju.

6. Meditirajte

Meditacija je nekima dosadna, to stoji, ali je nemojte preskočiti ako ne morate. Uspješno meditiranje može da traje i svega nekoliko sekundi, vjerovali ili ne. Važno je da sjedite u udobnoj pozi (recimo, prije nego što se izvučete iz kreveta) i pokušate da se fokusirate na „čišćenje“ svog uma. To pomaže vašem mentalnom zdravlju i donosi osjećaj zadovoljstva, prenosi Dnevnik.

Bonus video: