Ako volite kafu, ova maska za lice će biti idealna za vas

132 pregleda 0 komentar(a)
maska za lice, Foto: Shutterstock
maska za lice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.02.2018. 16:29h

Pre 10 godina, kozmetičke kompanije počele su da koriste kofein kao jedan od sastojaka u proizvodima za lice, zbog njegovih nevjerovatnih efekata na kožu. Ova maska će osvježiti vaš ten, ali će potpomoći i pri revitalizaciji kože.

Maska je jednostavna za pravljenje, a vrlo je efikasna.

Šta će vam je potrebno:

1/2 kašike kafe ½ kašike kakao praha 1 kašika mlijeka (možete koristiti bilo koje mlijeko, čak i bademovo) 1 kašika limunovog soka (za suvu kožu, probajte maslinovo ulje ili bademovo ulje) 1 kašika meda (za ekstra masnu ili kožu sklonu aknama, umesto meda koristite limunov sok)

Prednosti sastojaka:

KAFA - Smanjuje upalu i crvenilo KAKAO - dobar izvor antioksidanata. Sadrži visok nivo sumpora (odličan za borbu protiv akni). MLIJEKO- Priča se da se Kleopatra kupala u mlijeku kako bi joj kožu imala zdrav sjaj. Amino kiseline iz mlijeka održavaju hidrataciju kože. LIMUNOV SOK - Sadrži prirodan vitamin C koji osvježava i zateže kožu. Med – Potpomaže hidrataciju kože

Uputstvo:

U posudi pomješajte mljevenu kafu sa kakaom u prahu. Dodajte mlijeko i mešajte dok se ne stvori pasta. Za gušću pastu koristite manje mlijeka. Dodajte limunovog soka i meda. Nanesite na kožu i ostavite da se osuši (do 20 minuta), pa isperite, prenosi budoar.

Bonus video: