Odgovori na najčešća pitanja o osiguranju kuće ili stana

Vaš dom je vaša najvrednija imovina. Stoga je pametno finansijski se osigurati od neželjenih situacija, poput požara, poplave, izliva vode, provale, koje vam mogu prouzorokovati veliku štetu
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2018. 14:01h

Iako je osiguranje kuće i stana dobrovoljno, spada u osnove planiranja mirnog i bezbrižnog života. Stoga je korisno upoznati se s osnovnim pojmovima o zaštiti vaše najvrednije imovine i prije nego što kupite stan ili kuću. Odluka o osiguranju dobra je odluka, jer za malo novca osiguravate da će vam se moguća šteta prouzrokovana neželjenim događajima, nadoknaditi, i da će sve biti kao i prije.

1. Zašto osigurati kuću ili stan?

Vaš dom je vaša najvrednija imovina. Stoga je pametno finansijski se osigurati od neželjenih situacija, poput požara, poplave, izliva vode, provale, koje vam mogu prouzorokovati veliku štetu.

2. Što je osiguranje objekta?

Osiguranjem objekta osigurani su svi dijelovi nekretnine, uključujući temelje i podrumske zidove, kao i ugrađene instalacije i sva ugrađena oprema, npr. za centralno grijanje. Osiguranjem je pokriveno uništenje ili oštećenje nekretnine uslijed požara, oluje, grada, eksplozije i sličnih rizika.

3. Što je osiguranje stvari u domaćinstvu?

Osiguranjem stvari u domaćinstvu osiguravaju se pokretnosti koje služe za uređenje i opremu stana, ličnu upotrebu i potrošnju, umjetnički predmeti, dragocjenosti i slično. One su osigurane u slučaju uništenja ili oštećenja od npr. požara, oluje, provalne krađe ili razbojništva i mnogih drugih opasnosti.

4. Što je premija osiguranja?

Premija je iznos naknade koji plaćate osiguravajućem društvu dobivajući zauzvrat zaštitu vaše najvrednije imovine.

5. Koja pokrića odabrati?

U ponudi UNIQA osiguranja tri su paketa osiguranja stana koji se razlikuju opsegom pokrića: Standard, Komfort i Ekskluziv ukoliko se odlučite za ugovaranje polise u nekoj od UNIQA poslovnica širom Crne Gore, odnosno preko UNIQA webshop-a, u samo par klikova, možete ugovoriti jedan od dva paketa: Komfort i Ekskluziv.

6. Da li je osiguranje skupo?

Cijena osiguranja kuće ili stana zavisi od kvadrature, pa tako na primjer, mjesečna premija osiguranja za stan od 50m2 vas može koštati manje od 5EUR. Ukoliko je to zamjena za vaš miran san, složićete se da nije skupo.

7. Kako najbrže i najjednostavnije mogu ugovoriti osiguranje svog doma?

Put do zaštite vašeg doma nikad nije bio kraći. Kliknite i ugovorite online osiguranje kuće ili stana za samo nekoliko minuta preko UNIQA web shop i ostvarite 10% popusta.

I to nije sve, ukoliko se odlučite za online kupovinu polise do 10.aprila 2018. stičete pravo učešća u nagradnoj igri. Pored osiguranja vaše najvrednije imovine, možda baš vi budete srećni dobitnik neke od vrijednih nagrada: putovanja za dvije osobe na WOMAN’S EHF FINAL4 (rukometno takmičenje u Budimpešti čiji je UNIQA premijum sponzor), mobilnog telefona (Samsung S8+) ili godišnje polise osiguranja kuće ili stana.

Galerija