Četiri ulja za gušće obrve

Ricinusovo ulje je jedno od najefikasnijih kada je riječ o povećanju gustoće obrva. Bogato je proteinima i masnim kiselinama te unapređuje kvalitet dlake i podstiče rast
362 pregleda 2 komentar(a)
ricinusovo ulje, Foto: Shutterstock
ricinusovo ulje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.02.2018. 12:14h

Kada je riječ o izgledu, obrve mogu znatno pomoći u uljepšavanju lica. Lijepe obrve daju mladalački izgled, a ako ne odlazite u kozmetičke salone, možete ih njegovati kod kuće pomoću četiri vrste ulja.

Maslinovo ulje je bogato vitaminima A i E, koji podstiču rast kose. Sve što trebate učiniti je da nanesete nekoliko kapi ovog "magičnog" ulja na obrve, kratko izmasirate, a potom tako ostavite nekoliko sati.

Kokosovo ulje je pristupačno i takođe poboljšava rast obrva. Ono hidratizira i njeguje kožu ispod i oko obrva te pozitivno utiče na njihovu gustoću. Ovo ulje se nanosi prije odlaska na spavanje, a ispire se tek ujutro.

Ricinusovo ulje je jedno od najefikasnijih kada je riječ o povećanju gustoće obrva. Bogato je proteinima i masnim kiselinama te unapređuje kvalitet dlake i podstiče rast. Čisto ricinusovo ulje može uzrokovati iritaciju, tako da je najbolje da ga testirate prije nego ga nanesete.

Bademovo ulje sadrži antioksidante i vitamin te potiče rast obrva. Ono takođe omekšava kožu, što rezultira boljim rastom obrva, a istovremeno održava folikule zdravim. Nanesite ovo ulje na obrve i lagano masirajte pa nakon nekoliko sati isperite, prenosi klix.ba.

Bonus video: