Savjeti za uređenje enterijera

U vašem domu bi trebalo da se ogledaju vaše misli, interakcija i aktivnost. Raščišćavanje nereda koji se nagomilao može biti bolan i izazovan proces, ali kada u tome uspijete, oslobodili ste proces da istinski cijenite posebne predmete koje ste sačuvali i da uživate u njima
441 pregleda 1 komentar(a)
dnevna soba, Foto: Shutterstock
dnevna soba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2018. 12:14h

Ukoliko razmišljate o kupovini novog stana ili renoviranju starog, ne zaboravite da se informišete o novim trendovima ureženja enterijera. Otkrivamo vam neke od njih.

1. Wabi Sabi

Wabi Sabi je japanski estetski koncept otkrivanja ljepote u nesavršenosti, koji je svoje mjesto našao i u unutrašnjem uređenju.

Prema njemu dom ne mora izgledati kao slika iz kataloga. Naprotiv, on bi trebalo da bude uređen tako da se u njemu osjećate dobro i prijatno.

Iako koncept potiče još iz 16. vijeka, jedan je od najvećih trendova u uređenju enterijera za 2018. godinu.

Težite tome da se soba stopi s prirodom koristeći se pri uređenju materijalima i oblicima koji se mogu naći u prirodi, poput punog drveta, gline, kamena, tepiha od čiste vune, a izbjegavajte laminat, sintetiku ili plastiku jer takvi materijali blokiraju povezivanje s prirodom.

Posvećujte pažnju malom broju stvari koje su vam važne. Vodite se prema principu manje je više.

Svaki detalj treba imati svrhu, ne samo praktičnu i korisnu, već i takvu da može podstaknuti određeno emotivno stanje.

U vašem domu bi trebalo da se ogledaju vaše misli, interakcija i aktivnost. Raščišćavanje nereda koji se nagomilao može biti bolan i izazovan proces, ali kada u tome uspijete, oslobodili ste proces da istinski cijenite posebne predmete koje ste sačuvali i da uživate u njima. A kada kupujete nešto novo za svoj dom, budite sigurni da ste mudro izabrali, budite strpljivi i pričekajte pravu stvar.

2. Šarenilo

Jarke boje bile su jedno od glavnih obilježja mode osamdesetih, a ove godine dominiraće i uređenjem enterijera.

Opreznom upotrebom jarkih boja možete naglasiti pojedine dijelove doma čak i ako inače niste ljubitelj šarenila.

Jarkocrvena boja odličan je izbor za bojenje jednog zida u prostoriji, tepih ili kauč. Poslužiti se možete i jarkozelenom, žutom, narandžastom ili ljubičastom nijansom.

Jarkim bojama naglasite jedan zid ili iskoristite ukrase u takvim nijansama.

3. Krugovi

Lampe, ogledala, dekoracije za zidove i namještaj kružnog oblika biće veliki hit ove godine.

Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti, pa korištenjem predmeta i ukrasa tog oblika u dom unosite novu dimenziju udobnosti.

Ujedno, na ovaj način vaš dom postaje primamljivije mjesto za druženja s porodicom i prijateljima, prenose Nezavisne.

Bonus video: