MALA PRAVILA

Savršeno ravna kosa na potpuno prirodan način

Kada je u pitanju ispravljanje kose, treba da znate da su okrugle četke, namenjene zapravo feniranju kose, strogo zabranjene
164 pregleda 2 komentar(a)
kosa, Foto: Shutterstock
kosa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2018. 15:14h

Lokne jesu lijepe, ali ima nešto posebno u savršeno ravnoj sjajnoj kosi. Rijetke su one srećnice kojima je kosa takva prirodno, dok većina nas zapravo ima blago talasastu izlomljenu kosu. Ako ste protivnik presa i njima sličnih aparata za ispravljanje kose pomoću toplote obradovaće vas činjenica da vlasi možete spraviti na potpuno prirodan način, bez oštećenja kose.

Pogledajte tekst koji slijedi i saznajte kako da ispravite kosu na jednostavan način, bez upotrebe fena ili pegle za kosu!

Naravno, ova pravila važe samo za vas koji imate relativno ravnu ili blago talasastu kosu. Na kovrdžavoj vlasi ovi savjeti neće ,,raditi’’.

SVE POČINjE OD PRANjA KOSE

Put ka savršeno ravnoj kosi zapravo počinje sa samim pranjem kose. Potrebno je da znate kakve preparate treba da koristite kako biste postigi željeni efekat.

Tajna je u preparatima koji sadrže keratin – prirodni sastojak poznat kao najbolje sredstvo za ispravljanje vlasi, prenosi mogujatosama.rs.

Pored odgovarajućeg preparata, važno je i kako sušite, tj. posušujete kosu. Koristite peškir koji ima visoku upijaju moć. On će upiti sav višak vlage, što je jako bitno za sam proces ispravljanja vlasi.

PRAVILNO ČEŠLjAJTE KOSU

Kada je u pitanju ispravljanje kose, treba da znate da su okrugle četke, namenjene zapravo feniranju kose, strogo zabranjene. Umjesto njih koristite obični češalj sa širokim zupcima ili četke poput ovih sa fotografije iznad.

Nanesite balzam na mokru kosu, pa češljem sa širokim zupcima polako iščešljajte vlasi i rasporedite balsam ravnomerno. Isperite, pa nakon sušenja peškirom pomenutog u prethodnom pasusu, ostavite kosu da se prirodno suši, češljajući je na svakih pet minuta.

Već ste na dobrom putu do ravne kose!

VEŽITE KOSU U REP

Ukoliko je kosa skona uvijanju, nakon što ste je gotovo potpuno osušili, ali je još uvek malo vlažna, uzmite mekane pamučne gumice i vežite je u niski rep.

I to tako što ćete vezati po jednu gumicu na svakim pet centimetara kose. Zamotajte kosu u svilenu maramu i ostavite da se osuši do kraja.

Primetićete značajniju razliku nego kod klasičnog sušenja fenom.

PRIRODNE MASKE ZA KOSU

Na ispravljanje kose mogu uticati i neke prirodne maske, a jedna od najjefikasnijih je svakako topla maska od maslinovog i čičkovog ulja. Blago zagrijte ulja – da budu topla, nikako vruća, pomješajte u razmjeru 1:1, pa ih nanesite na cijelu dužinu kose, sem na korijen.

Zamotajte kosu u peškir i ostavite da djeluje 40 minuta. Potom isperite mlakom vodom u koju ste dodali malo limunovog soka.

Efekat će vas zapanjiti!

ČUDOTVORNA KANA

Kana je još jedan sjajan prirodan sastojak za ispravljanje kose, jer kosu čini težom jer ojačava njenu strukturu.

Ukoliko ste raspoloženi i za promjenu boje, eto idealnog načina da ofarbate kosu i ispravite je na prirodan način!

JABUKOVO SIRĆE ZA RAVNU KOSU

2 supene kašike jabukovog sirćeta pomješajte sa 250 ml mlake vode, sipajte mješavinu u bočicu sa sprejom, pa nakon pranja nanesite na cijelu kosu. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa isperite.

Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa isperite.

Jabukovo sirće ne samo da hrani i jača kosu vraćajući joj sjaj, već utiče i na njeno ispravljanje! Pritom je potpuno bezbjedno, pa ga možete koristiti prilikom SVAKOG pranja kose!