Prepoznajte energetskog vampira

133 pregleda 1 komentar(a)
ljutnja, Foto: Shutterstock
ljutnja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2018. 13:14h

Ako se posle razgovora sa nekim ljudima osjećate kao "iscjeđena krpa", odjednom ste umorni, tromi, srce vam ubrzano lupa, boli vas glava, preznojavate se, sasvim je izvjesno da imate "posla" sa - energetskim "vampirom".

Međutim, nije uvijek lako da ga prepoznate, jer postoji više tipova kradljivaca energije. Stručnjaci tvrde da bi osnovna podjela mogla da se napravi na solarne ili ekstrovertne i lunarne ili introvertne "vampire".

Prvi tipovi su agresivni, žestoki, direktno napadaju, vrijeđaju bez okolišanja, uvek imaju povod za raspravu, pa sa njima odmah znate na čemu ste. Lunarni "vampiri" su veliki glumci, skrivaju se iza maske pitomih, ne viču, ne psuju, ljubazni su, ali zato stalno kukaju, opterećuju druge svojim problemima, čaša im je uvijek do pola prazna...

Oni su zato i opasniji, perfidnije kradu energiju prijatelja i rođaka, umaraju sporovozno i duboko. Stručnjaci kažu da za razliku od njih postoje "vampiri" čije je oružje konstantno pričanje egocentričnih šala, kojima dave sve koji se nađu u njihovoj blizini, prenose Novosti.

Bonus video: