AKTIVIRAJTE SE

Pet jednostavnih vježbi da smršate gledajući TV

Dok sjedite, ispružite potkoljenice dižući ih do visine kolena. Zadržite nogu malo u tom položaju, pa je vratite u prvobitni. Ponovite vježbu po 15 puta svakom nogom. Ako ovu vježbu budete redovno radili, ojačaćete mišiće nogu i smanjiti rizik od povrede koljena
67 pregleda 0 komentar(a)
vježbanje, Foto: Shutterstock
vježbanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.01.2018. 18:14h

Umjesto da se izležavate dok gledate omiljenu seriju ili film, iskoristite to vrijeme za nekoliko laganih i korisnih vježbi.

I dok na poslu uglavnom provodite vrijeme sjedeći, kod kuće to radite dobrovoljno, naročito kad ste ispred TV ekrana, što nimalo nije dobro za vaše zdravlje.

Zato, ukoliko nemate sprave za vježbanje ili trenažni bicikl s kojeg biste mogli da gledate omiljeni film ili seriju, evo predloga kako da gledate televiziju na malo drugačiji način i održite tijelo u formi.

1. Vježbajte bicepse i tricepse sjedeći na kauču

Uzmite teg od pola kilograma i držeći ga u ruci savijajte podlakticu. Uradite vježbu što više puta možete i ruke će vam biti zahvalne. Ako nemate male tegove, i flaša vode od pola litra ili litar biće vam od koristi.

2. Podižite i spuštajte potkoljenice

Dok sjedite, ispružite potkoljenice dižući ih do visine kolena. Zadržite nogu malo u tom položaju, pa je vratite u prvobitni. Ponovite vježbu po 15 puta svakom nogom. Ako ovu vježbu budete redovno radili, ojačaćete mišiće nogu i smanjiti rizik od povrede koljena.

3. Stežite i opuštajte mišiće

Možete vježbati i bez dizanja s kauča, a sve što treba da uradite jeste da stisnete mišić guze ili stomaka, zadržite ga stegnutog nekoliko sekundi, pa ga opustite. Ovo možete raditi sa svim mišićima i dok ste na poslu.

4. Iskoristite reklame za trening

Ako tokom gledanja TV programa vježbate samo palac kojim mijenjate kanale, gubite dragoceno vrijeme. Čim se pojave reklame, ustanite, uradite nekoliko čučnjeva, sklekova, trbušnjaka ili samo podižite i rastežite ligamente. Važno je samo da budete aktivni i da ubrzate otkucaje srca.

5. Umjesto na kauču, sjedite na lopti za vežbanje

Ako sjedite barem pola sata na lopti za pilates, naprezaćete mišiće nogu i stomaka. Na početku se samo istežite, a kasnije uradite i nekoliko vježbi. Neka vam to pređe u naviku, prenose Nezavisne.

Preporučujemo za Vas