BRZO DO REZULTATA

Vratite se u formu uz pomoć sedmominutnog treninga visokog intenziteta

91 pregleda 0 komentar(a)
čučanj, Foto: Shutterstock
čučanj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.01.2018. 19:14h

Ukoliko ste na početku nove godine zbog zdravlja, ali i kondicije i oblikovanja tijela odlučili početi vježbati i ići na fitness, sigurno se pitate koliko često je potrebno vježbati kako biste vidjeli rezultate.

Instruktor vježbanja Kris Jordan rekao je za Business Insider kako vježbanje mora biti redovna navika ukoliko želite vidjeti stvarne rezultate. Njegova fitness rutina traje sedam minuta, a Jordan tvrdi da je trening visokog intenziteta u kratkom intervalu dobar za zdravlje te da smanjuje šanse od preforsiranja. Ovaj trening potrebno je raditi minimalno tri-pet puta sedmično.

Vježbe koje su uključene u ovaj trening, za koji vam nisu potrebne nikakve sprave, su: skokovi, čučnjevi uz zid, sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi, propadanje sa stolicom, izdržaji, podizanje koljena u mjestu, iskorak, sklekovi s rotacijom i bočni izdržaji. Vježbe koje traju po 30 sekundi izvode se jedna za drugom.

Jordanovu teoriju podstaknula je nova struja koja je u januaru objavljena u časopisu American Circulation Heart Association, a koja je pokazala da su najbolje rezultate postigli učesnici koji su vježbali četiri-pet puta sedmično, prenosi klix.ba.