OPUSTITE SE

Smijeh i čaša vode oslobađaju napetosti

Kada ste uznemireni popijte čašu ne mnogo hladne vode. Na ovaj način aktivira se dio nervnog sistema, odgovoran za umirenje i opuštanje
156 pregleda 3 komentar(a)
osmijeh, sreća, Foto: Shutterstock
osmijeh, sreća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2018. 11:14h

Za opuštanje, oslobađanje od napetosti i obnavljanje neophodne energije i snage često je dovoljno od srca se nasmejati, popiti čašu vode, odmoriti oči...

Čak i kada vam nije do smijeha, treba da se smijete, savjetuju stručnjaci. U početku vaš napor može da nalikuje grimasama, ali već posle nekoliko minuta pojaviće se pravi smijeh koji će uticati na promjenu muskulature lica, a potom i na oslobađanje hormona sreće u cijelom organizmu. Probajte, posle svega bolje ćete se osjećati.

Kada ste uznemireni popijte čašu ne mnogo hladne vode. Na ovaj način aktivira se dio nervnog sistema, odgovoran za umirenje i opuštanje. Istovremeno, spremite u vidu kupke, ili na neki drugi način, opuštajuća eterična ulja bosiljak, lavandu, sandalovinu... Ovo je važno, jer je naše čulo mirisa direktno povezano sa centrom za osjećaje u mozgu.

Odmarajte oči kad god osjetite da su premorene. Idealno opuštanje očiju dok radite za kompjuterom je, gledanje u zamišljenu tačku u daljini. Pogled usmjerite prema toj tački i lagano kolutajte očima lijevo-desno i gore-dolje, najmanje pet minuta, prenose Novosti.