OSOBINE

Kako prepoznati narcisa?

145 pregleda 3 komentar(a)
narcisoidnost, narcis, Foto: Shutterstock
narcisoidnost, narcis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.01.2018. 11:14h

Često ćemo za nekoga u svakodnevnom govoru primjetiti da je narcis, ali "bolest" modernog doba zapravo pogađa mali procenat populacije, između 0.5 i 1 odsto. Uočiti narcisa nije tako lako, i zato evo nekoliko znakova koji će vam pomoći da primjetite jednog u svom okruženju.

MANjAK EMPATIJE - Narcisa ne zanimaju tuđi životi, pa se on isključuje iz svakog razgovora koji nije o njemu. Videćete ga kako odjednom, kada više nije u foksusu razgovora, počinje da gleda u telefon, čita novine ili traži neku drugu zanimaciju. Čak nema ni potrebu da se pretvara da ga zanima ono što pričate.

MANIJA VELIČINE - Kompleks više vrijednosti i superiornosti čest je kod osoba zaljubljenih u sebe. Ali to što misli da je iznad drugih, ne znači nužno da je zadovoljan sobom.

TRAŽI OBOŽAVANjE - Baš zbog suštinske nesigurnosti, narcisi traže okruženje osoba koje će ih hvaliti, dijeliti im komplimente. Kad im njihovo okruženje ne aplaudira, traže nove poznanike koji će im se diviti.

VOLE STATUS - Narcisi priželjkuju direktorska i druga visoko pozicionirana mjesta jer vole da kontrolišu druge, dominiraju i da impresioniraju okolinu, bez želje da sa njom sarađuju, prenose Novosti.

Preporučujemo za Vas