Iskoristite prednosti života u potkrovlju

Ideje za komfor bez promaje i buke

Za komforan život u potkrovlju ipak nije dovoljan samo kvalitetan najmještaj, već i osvijetljenost i dobra ventilacija

61254 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

U prostorijama u kojima svakodnevno boravimo treba da se u svakom trenutku osjećamo prijatno. Važno je zbog toga voditi računa da ima dovoljno svjetlosti, čistog vazduha, ali i slobodnog prostora, bez suvišnog namještaja.

Potkrovlja su jedinstvena jer je svako drugačije na svoj način pa njegovo opremanje može predstavljati izazov. Kosine krova stvaraju posebnu atmosferu, ali i niske djelove koji mogu imati ograničenu namjenu. Sa pozitivne strane posmatrano, upravo ti djelovi pružaju niz mogućnosti, kao što je prostor za razne vrste spremišta, police za knjige, a u zavisnosti od visine kosine uklopiće se i krevet ili garnitura za sjedenje.

Velux
Veluxfoto: Velux

Za komforan život u potkrovlju ipak nije dovoljan samo kvalitetan najmještaj, već i osvijetljenost i dobra ventilacija. Termo izolacija samog krova od ključnog je značaja kako bi se isplatila bilo koja druga vrsta ulaganja. Tek nakon toga dolazi na red odabir krovnog prozora koji će vam osigurati dovoljno svjetlosti. Kvalitetan sistem izolacije Velux prozora i unaprijeđena energetska efikasnost će smanjiti troškove grijanja tokom zimskog perioda, dok će ljeti unutrašnjost potkrovlja imati optimalnu temperaturu. Ne zahtijevaju sve prostorije istu količinu svjetlosti i ventilacije pa neke od zanimljivih ideja za vaše potrkovlje možete pronaći i u Velux galeriji inspiracije, a uz savjete onih koji imaju dugogodišnje iskustvo, efikasnije ćete isplanirati renoviranje vašeg doma.

Ukoliko želite da osvježite i adaptirate postojeće, ili da uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.

Preporučujemo za Vas