Njega tijela tokom zime - šta ne smijete da zaboravite

Natopite kožu u hidrirajući losion za tijelo tokom noći i probudite se sa super mekanom kao svila kožom, koja je pročišćena i hidrirana tokom noći. Ovakav tretman oporavlja ćelije kože čisteći ih i uklanjajući sve fleke koje su i više nego vidljive na suvoj koži
130 pregleda 1 komentar(a)
ruke, krema za ruke, Foto: Shutterstock
ruke, krema za ruke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.01.2018. 16:14h

Zima je period godine kada se okupljamo za vrijeme praznika sa našim najmilijima, uživamo u druženjima i izlascima, ali i u slobodnom vremenu. Ipak, ovo doba godine zahtjeva posebnu pažnju kada je u pitanju vaša koža, odnosno njena nega i zaštita. Koža tokom zimskog perioda često bude suva, sklona flekama i nepravilnostima, tako da joj je potrebna dodatna vlažnost. U nastavku ćemo pisati o nekim od esencijalnih dodataka vašoj ''bjuti'' rutini kako biste na pravi način zaštitili svoju kožu tokom zimskih mjeseci.

ULjA ZA NEGU TIJELA

Ulja za tijelo su definitivno preporuka broj jedan je u pitanju njega kože tokom zime, i to ne samo zato što dodatno osvježavaju i hidriraju kožu, već ujedno poboljšavaju i cirkulaciju.

Ukoliko vaša koža izgleda starije zimi, najbolji način da je podmladite jeste da koristite upravo eterična ulja za tijelo. Koristite ulje neposredno prije nego što odete pod tuš i na taj način ćete spriječiti fleke na vašoj garderobi.

KREMASTI LOSIONI

Vaši uobičajeni gelovi za tuširanje mogu dodatno isušiti kožu tokom zimskog perioda, tako da su vam potrebni kremasti losioni za tijelo koji hidriraju i hrane vašu kožu. Redovnim korišćenjem ovih losiona rješavate se nečistoća na vašoj koži i viška masti na istoj.

PILING

Takođe, još jedan efikasan način da kažete zbogom flekama i drugim nepravilnostima na vašoj koži jeste piling. Piling uklanja sve mrtve ćelije i prljavštinu koja se nakupila i otkriva novu, čistu, svježu i podmlađenu kožu.

Ovaj tretman treba da primenjujete redovno, ali ipak ne svakodnevno, kako ne bi bio kontraproduktivan, već dva do tri puta nedeljno.

PUTER ZA NjEGU TELA

Kreme za kožu tijela koje su na bazi putera, odnosno imaju koncetrovanije i hranljive sastojke u sebi, od kojih je posebno popularan shea, apsolutni su hit tokom zimskih mjeseci i i te kako su za svaku preporuku.

Svakako, one znatno dublje prodiru u kožu i samim tim je temeljnije hrane, tj. štite od isušivanja i drugih iritacija.

NOĆNI LOSION TRETMAN

Natopite kožu u hidrirajući losion za tijelo tokom noći i probudite se sa super mekanom kao svila kožom, koja je pročišćena i hidrirana tokom noći. Ovakav tretman oporavlja ćelije kože čisteći ih i uklanjajući sve fleke koje su i više nego vidljive na suvoj koži.

KREMA ZA RUKE

Vaša uobičajena krema za ruke, možda vam neće biti dovoljna u toku zime. izloženost ruku hladnom vremenu i vjetru može prouzrokovati da su vam suvlje nego obično. Samim tim, treba da težite da ih dodatno zaštite i pružite im dodatnu hidrataciju.

Nanesite je jednom uveče i nekoliko puta tokom dana kako bi vaše ruke bile mekane, hidrirane i ušuškane.

KREMA ZA STOPALA

Korišćenje kreme za stopala je neophodno tokom zimskih mjeseci, kako biste spriječile pojavu gljivica i drugih nelagodnosti sa stopalima. Krema ne samo da naša stopala čini mekšim, već ih i oporavlja nakon dugog iscrpljujućeg dana. Naša stopala ostaju nepravedno zapostavljena tako da nerijetko koža na stopalima izgleda suvo i umorno.

Preporuka je da koristite specijale hidrirajuće kreme za njihovu svakodnevnu njegu, prenosi mogujatosama.rs.

Bonus video: