Efikasne alternative acetonu za skidanje laka s noktiju

90 pregleda 1 komentar(a)
nokti_2, Foto: SHUTTERSTOCK
nokti_2, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 08.01.2018. 15:14h

Dobar manikir ne traje vječno, lak vremenom puca, pa ga je potrebno skinuti i nanijeti novi. Oni koji u nezgodnom trenutku ostanu bez acetona, mogu se osloniti na alternative.

Jedna od alternativa acetonu je pasta za zube. Dovoljno je da uzmete malo paste i nanesete je na nokte, a potom iskoristite staru četkicu za zube kako biste ih očistili. Pasta za zube sadrži etil-acetat, koji je prisutan i u acetonu.

Dezodorans takođe može efikasno ukloniti lak s noktiju. Nanesite dezodorans na nokte i protljajte ih vatom nekoliko puta. Iako će čišćenje trajati duže nego u slučaju korištenja acetona, na kraju će ipak biti uspješno.

Sredstvo za dezinfekciju ruku se takođe može koristiti za uklanjanje laka s noktiju. Vatu namočite pomenutim sredstvom i potom trljajte nokte dok ne uklonite lak.

Parfem je veoma djelotvoran u uklanjanju laka. Našpricajte malo parfema na papir i njime očistite nokte. Ova metoda je efikasna i iznenadila je mnoge.

Lak za kosu sadrži alkohol i odlična je alternativa acetonu. Našpricajte nokte lakom za kosu i brzo obrišite, jer se u suprotnom lak za kosu može zalijepiti za nokte, prenosi klix.ba.

Bonus video: