Kako aktivirati metabolizam za dobar dan?

Ako ne vjerujete da možete da jedete i izgubite težinu – niste u pravu. Trebalo bi samo da obratite pažnju na ono što jedete. Da bi metabolizam funkcioniosao, grickalice treba da budu bogate antioksidantima i proteinima
1 komentar(a)
dijeta, Foto: Shutterstock
dijeta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.12.2017. 10:14h

Od onoga trenutka kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorevate kalorije.

Kako piše "Run Healthy Lifestyle", sagorijevanje kalorija ne znači da treba da gladujete ili odlažete obroke, već da mijenjate jutarnju rutinu, kako biste gubili kilograme.

Navodimo pet savjeta, koji će u početku biti obaveza, a kasnije navika.

Trčite

Potrebno je istaći da se ne zahtjeva preveliki napor, niti višesatno vježbanje. Dovoljno je da počnete da trčite u okruženju, ili vježbate na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže da ubrzate metabolizam.

Intenzivirajte trening

Pojedine studije su pokazale da je dovoljno vježbati samo dva i po minuta, ali visokim intenzitetom, čime se sagorijeva više od 200 kalorija.

Vježbe za mišiće

Najbolji način da se potroše kalorije tokom cijelog dana je da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima, tako što ćete raditi neke vježbe za mišiće. To možete da ostvarite malim težinama, podižući tegove ili druge rekvizite dok gledate jutarnji program, i uključite nekoliko sklekova ili čučnjeva.

Doručkujte

Ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne treba ga preskočite. Prva stvar koju treba da uradite ujutro jeste da jedete, a zatim će vaše tijelo biti spremno da sagorijeva kalorije.

Ne zaboravite grickalice

Ako ne vjerujete da možete da jedete i izgubite težinu – niste u pravu. Trebalo bi samo da obratite pažnju na ono što jedete. Da bi metabolizam funkcioniosao, grickalice treba da budu bogate antioksidantima i proteinima, prenosi Radio Sarajevo.

Bonus video: