Evo kako da uvijek budete motivisani za trening

Za vježbanje je takođe bitan i san. Ne samo zbog energije nego i zbog funkcionisanja organizma. Najvažnija stvar je dobar odmor, a tek kasnije na red dolaze druge stvari
64 pregleda 0 komentar(a)
trening, Foto: Shutterstock
trening, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.12.2017. 18:14h

Kada vježbate normalno je da nekad nemate previše motivacije i inspiracije. Vjerovatno vam se nikako ne da odradite trening i samo želite spavati i prespavati cijelu zimu po mogućnosti. Nažalost, nemoguće. Ali je zato moguće malo podstaknuti se uz ovih nekoliko savjeta koje ti donose Red Online.

Promijeni rutinu vježbanja

Ako svaki dan vježbate istu stvar, tijelo će ti se naviknuti. Šokirajte tijelo i uvedite nove treninge. Odmah ćeš vidjeti rezultate. Visoko intenzivni trening i onaj sa tegovima ne bi trebalo izvoditi svaki dan, a trebala bi i napraviti pauzu s nekim lakšim treningom pilatesa ili joge. Samo pazite da vježbanje ne dosadi.

Promijenite okolinu

Ne morate svaki dan vježbati u teretani. Kad je vani lijepo vrijeme iskoristi priliku i pođite u šetnju. Svjež vazduh će vam koristiti.

Spavajte

Za vježbanje je takođe bitan i san. Ne samo zbog energije nego i zbog funkcionisanja organizma. Najvažnija stvar je dobar odmor, a tek kasnije na red dolaze druge stvari.

Uzmite vremena za sebe

Odmorite se i uživajte u radnjama koje voliš. Hobiji, čitanje knjiga, gledanje serija ili edukacija je ono što ti treba. Nemojte samo vježbati, naučite se nekad opustiti i uživati u životu.

Pronađite ravnotežu

Zaboravite na pravila ponekad i pronađite ravnotežu. Pođite vani sa prijateljima ili priuštite večeru jer to zaslužujete, prenosi net.hr.

Bonus video: