VODIČ KROZ NEIZBJEŽNO SUČELJAVANJE

Savjeti za preživljavanje praznika sa... ne baš omiljenim rođacima

Sjutra je novi dan, a ako će oni ostati isti kakvi jesu - ti ne moraš
52 pregleda 2 komentar(a)
večera, ručak, Foto: Shutterstock
večera, ručak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2019. 22:28h

Svi ih imamo, barem jednog, a nerijetko i više njih članovima familije sa kojima jednostavno nismo na "istim talasnim dužinama", piše hrvatski Index.

Možda su bezobrazni, možda naporni s pitanjima kad ćeš se oženiti ili udati, možda namjerno neugodni, možda sasvim slučajno… Koji god bio razlog zbog kojeg ih ne voliš, ovo su savjeti uz koje ti može biti makar malo lakše.

Ignoriši 

Ako imaš posla s nekim ko namjerno "podbada" i samo čeka reakciju, oduzmi mu najveće zadovoljstvo i samo ignoriši svaki pokušaj da te spusti.

Reaguj suprotno od očekivanog

Ako ti ignorisanje ne leži, pokušaj pozitivno reagovati na svaki udarac. Prvih par puta će ti biti teško, ali zbunjenost na licu osobe koja te pokušava "čačnuti" biće toliko zabavna da ćeš uživati.

Vrati istom mjerom

Zvuči djetinjasto, ali ponekad je itekako potrebno. Ako imaš posla s nekim ko te stalno ispituje kad ćeš se oženiti ili udati, kad ćeš roditi i kad ćeš pronaći ozbiljnog partnera, nemoj samo odgovarati na intimna pitanja - kreni ih postavljati.

Diši

I broji do deset prije nego što odgovoriš. Znamo da grozni članovi familije mogu biti jako naporni, ali ako prebrzo reaguješ, vrlo je lako moguće da ćeš ti ispasti krivac.

Razmišljaj o lijepim stvarima

Grozni rođaci nam svojom negativnom energijom često unište čaroliju praznika, ali samo ako im to dopustimo. Umjesto da se fokusiraš na to koliko su iritantni, razmišljaj o svim ljudima i stvarima koje te čine srećnom osobom.

Sjutra je novi dan, a ako će oni ostati isti kakvi jesu - ti ne moraš.