PRIRODNA KOZMETIKA

Blagodati koje pruža kokosovo ulje

Odlično je kao piling i protiv celulita
51 pregleda 0 komentar(a)
kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2017. 10:31h

Sve što vam predlažemo za vašu ljepotu možete sami napraviti kod kuće, a biće vam potrebno, za početak, ekstradjevičansko kokosovo ulje.

Odlično je kao piling i protiv celulita. Iako redovno vježbate, celulit koji se taloži na vašim dijelovima tijela onemogućava postizanje vašeg željenog cilja.

Jedan od načina da ovo riješite je zdrava ishrana, a s obzirom na to da je veleprodaja zdrave hrane danas dostupna gotovo svakom, lakše možete spremati svoje obroke koji su ukusni, a ujedno i zdravi.

Naravno, odlično sredstvo protiv celulita, a može služiti i kao piling - je kokosovo ulje.

Kokosovo ulje pomiješate u srazmjeri dva prema jedan sa bijelim ili žutim šećerom, dobićete fenomenalan piling za tijelo.

Ovaj piling uklanja mrtve ćelije s kože i spriječava perutanje, dok istovremeno kokosovo ulje bogato masnim kiselinama hrani i hidrira kožu.

U istoj srazmjeri, a pomiješano s morskom solju, kokosovo ulje poboljšava mikrocirkulaciju i izbacivanje štetnih materija i toksina iz kože i ispravlja je, na ovaj način odstranjujući celulit i ružan izgled narandžine kore, prenosi Radio Sarajevo.