Ljekovita kombinacija: Cimet i med

Pomiješajte jednu kašiku meda i dvije kašike mlake vode. Dodajte jednu kašičicu cimeta u prahu, napravite smjesu i umasirajte na ubodene djelove. Dokazano je da se bol smanjuje u roku od dva minuta
555 pregleda 2 komentar(a)
med, cimet, Foto: Shutterstock
med, cimet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.12.2017. 13:14h

Vjeruje se da svakodnevno uzimanje cimeta i meda u kombinaciji može produžiti život. Cimet je jedan od najstarijih začina poznatih čovječanstvu, a istorija meda je stara gotovo koliko i čovječanstvo.

Evo za šta je sve ova kombinacija dobra.

Srce i kardiovaskularni sistem

Napravite smjesu od meda i cimeta u prahu i namažite na hleb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol i spriječava srčani udar. Osobe koje su već imale srčani udar bi trebalo da praktikuju ovu kombinaciju jer će pomoći spriječiti sledeći napad.

Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i reguliše otkucaje srca. Kod osoba starije dobi, arterije i vene gube fleksibilnost pa može doći do začepljenja. Ova kombinacija meda i cimeta će pozitivno uticati na vene i arterije.

Umor

Pomješajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kada najčešće osjećate umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku sedam dana.

Loš dah

Pomiješajte 1 kašičicu meda i 1 kašičicu cimeta u prahu sa toplom vodom. Svako jutro isperite usnu duplju pa će vaš dah biti svjež tokom cijelog dana.

Ubod insekata

Pomiješajte jednu kašiku meda i dvije kašike mlake vode. Dodajte jednu kašičicu cimeta u prahu, napravite smjesu i umasirajte na ubodene djelove. Dokazano je da se bol smanjuje u roku od dva minuta.

Artritis

Dodajte dvije kašike meda u jednu šoljicu vruće vode i jednu kašičicu cimeta u prahu. Ukoliko ovaj napitak redovno pijete, čak i hronični artritis može biti izliječen. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću ovog napitka mogu osloboditi od bola za mjesec dana.

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose trebalo bi da pomješate jednu kašičicu maslinovog ulja, jednu kašiku meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Nanesite smjesu na tjeme i držite 15 minuta, potom operite kosu.

Urinarne infekcije

Pomješajte dvije kašičiče cimeta u prahu, jednu kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u urinarnom traktu.

Zubobolja

Napravite smjesu od jedne kašičice cimeta u prahu i pet kašičica meda. Stavite na zub koji vas boli.

Holesterol

Pomješajte dvije kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa 470ml vode. Ovaj napitak će smanjiti nivo holesterola. Dokazano je da pacijenti koji su redovno pili ovaj napitak barem 3 puta dnevno, nakon nekog vremena nisu imali problema sa visokim holesterolom.

Prehlade

Oni koji pate od uobičajene ili teške prehlade trebalo bi uzeti jednu kašiku meda pomješanu sa 1/4 kašičice cimeta u prahu jednom dnevno tokom tri dana. Na ovaj način ćete se rešiti hroničnog kašlja, prehlade i bolova u sinusima.

Imunitet

Svakodnevno korišćenje meda i cimeta jača iimunitet i štiti tijelo od bakterija i virusa. Med sadrži različite vitamine i veliku količinu gvožđa. Konstantna upotreba meda i cimeta jača bijela krvna zrnca koja se potom uspješnije bore protiv bakterija i virusa.

Probavne smetnje

Cimet u prahu pomješajte sa dvije kašike meda i pojedite prije jela. Na taj način ćete moći svariti i najteža jela.

Infekcije kože

Pomješajte med i cimet, smjesu stavite na djelove kože koje je zahvatila infekcija, držite na koži oko 30 minuta, potom isperite toplom vodom.

Rak

Nedavna istraživanja su pokazala da med i cimet mogu pomoći u liječenju raka želuca. Pacijenti, koji pate od ove vrste raka, trebalo bi da jedu jednu kašiku meda sa jednom kašikom cimeta u prahu, i to svakodnevno 3 mjeseca, prenosi Ljepota i zdravlje.

Bonus video: