Petominutni trening koji ubrzava metabolizam

145 pregleda 0 komentar(a)
trening, trbušnjaci, Foto: Shutterstock
trening, trbušnjaci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2017. 17:14h

Ovaj mini trening je kreiran tako da pokrene cijelo telo i ne oduzme vam mnogo vremena, pa je zato zgodan za sve one koji “nikada nemaju vremena” za vježbanje, odlazak u teretanu ili grupne treninge. Možete ga koristiti svakodnevno ili samo u onim danima kada ne možete zaista da stignete u teretanu ili ste previše umorni ili nemate mnogo motivacije.

Počevši sa prvom vježbom, svaku treba raditi po 50 sekundi, a zatim napraviti pauzu od 10 sekundi prije nego što pređete na drugu vježbu. Ukoliko imate vremena, jednostavno radite vježbe po više serija sa 60 sekundi pauze.

Most sa tegom

Lezite na pod i savijte noge u koljenima. Pete treba da budu čvrsto na podu, a teg na donjem stomaku, tačno u ravni sa karlice. Stegnite stomačne mišiće, kontrakujte gluteus i tetive i podignite kukove tako da vaše tijelo formira pravu liniju od ramena do kolena. Spustite zadnjicu u probitan položaj. To je jedno ponavljanje.

Obrnuti iskorak sa tegom

Držite tegove u visini ramena, a zatim zakoračite unazad sa desnom nogom i spustite oba koljena tako da formiraju ugao od 90 stepeni. Vraćajući se u prvobitan položaj, podižite ruke iznad glave sa tegovima. Kada se potpuno vratite u stojeći položaj, ruke treba da su u potpunosti ispružene.

Čučanj sa tegovima

Držite teg tako da bude vertikalno okrenut sa obe ruke, blizu grudi. Noge treba da budu u širini kukova kada počnete da se spuštate u čučanj. U čučnju stegnite stomak i ispružite obe ruke ispred sebe. Zadržite ih malo u tom položaju, privucite ka sebi, a zatim se uspravite.

Vježba za ruke

Držite par tegova ispred sebe i raširite noge da budu u širini ramena. Lagano spustite koljena i nagnite napred kukove sa ispruženim rukama ispred sebe. Držeći stomačne mišiće čvrstim, stegnite ramene mišiće kako biste podigli tegove ka grudima, a zatim ih spustite – to je jedno ponavljanje.

Izdržaj-džek

Stanite u položaj za sklek, sa nogama u širni kukova i rukama u širini ramena. Stežući stomak, uz skok raširite noge, pauzirajte, pa ponovo skupite uz skok. To je jedno ponavljanje, prenosi Ženski magazin.

Bonus video: