Mlada Zvezda Granda, Isak Šabanović smršao 15 kilograma

Mlada Zvezda Granda, Isak Šabanović ekskluzivno otkriva kako je izgubio 15 kilograma i to uz pomoć Liposukcijske dijete na kojoj su bili Neda Ukraden, Željko Samardžić, Halid Bešlić, Dejan Matić pa čak i Kolinda Grabar Kitarović

123063 pregleda 0 komentar(a)
Foto: International Health
Foto: International Health

Isak Šabanović, momak iz Bijelog Polja samo jednim nastupom u Zvezdama Granda uspio je osvojiti srca kako žirija, tako i publike. Svojim šarmom i nesvakidašnjom energijom osvojio je cijelu regiju i preko noći postao zvijezda o kojoj se priča. Međutim, postati prava zvijezda znači mnogo raditi na sebi. Isak nema problema sa svojim pjevačkim sposobnostima i talentom, ali ima s viškom kilograma.

"Svi mi kažu smršaj, bolje ćeš pjevati, moraš dobro izgledati na sceni. Sve ja to znam ali ja sam rocker, volim pivo, volim da jedem kako da se odreknem svega toga" pitao se Isak. Međutim, brojne kolege sa scene su ga podržali i otkrili su mladom pjevaču tajnu kako estradne zvijezde održavaju vitku liniju - uz pomoć Liposukcijske dijete.

"Probao sam ja razne dijete, ali glad, nervoza, nedostatak energije uvijek su bili jači od mene. Za Liposukcijsku dijetu sam saznao putem medija i kada sam se raspitao shvatio sam da su svi smršali s ovim pa zašto da i ja ne probam" otkriva nam Isak.

Posjetio je Savjetovalište za ishranu International Health u Podgorici i počeo sa protokolom za mršavljenje. Već prvih 14 dana smršao je skoro 10 kilograma, a za prvih mjesec dana čak 15 kg.

Žiri me neće moći prepoznati

Žiri Zvezda Granda do sada je imao samo riječi hvale za ovog mladog pjevača i uspio ih je oduševiti samo jednim nastupom. Takav uspjeh se rijetko postiže i Isak je odlučio iskoristiti životnu priliku koja mu je pružena da postane regionalna zvijezda. Žiri s nestrpljenjem očekuje njegov slijedeći nastup, međutim Isak će spremiti iznenađenje koje ne očekuju - pojavit će se nakon fizičke transformacije kao novi čovjek čime će žiriju jasno dati do znanja da je ozbiljan u namjeti da uspje i uradi sve što je potrebno da pobijedi na ovom važnom takmičenju.

"Žiri me neće prepoznati. Pojavit ću se sa svojim novim izgledom i energijom koja će mi omogućiti da nastavim s takmičenjem" , kaže Isak.

Probao sarajevske čevape ali bez lepinje

"Tokom dijete sam radio, putovao, spremao se za nastupe pa čak i nastupao ali za mene je bilo iznenađenje da nisam imao pad energije, bez nervoze i gladi sam putovao. Čak sam bio u Sarajevu gdje svi znaju za ovu dijetu, želio sam jesti ćevape ali kako dijeta nalaže, lepinje sam preskočio i držao sam se samo salate. Sve se može uz malo truda. Kada sam vidio da se moj stomak topi, da se vrat smanjio, da se mijenjaju moji obimi, odlučio sam da idem do kraja" otkriva Isak.

Priznaje da mu je veliku podršku pružio profesionalni tim koji stoji iza ove dijete ali nije imao puno nedoumica jer je dijeta bila potpuno prilagođena njegovim potrebama i željama.

Želite isprobati Isakovu dijetu?

Isak je čvrsto odlučio nastaviti s ovom dijetom do kraja, ali mi smo htjeli saznati i drugu stranu ove priče pa smo kontaktirali i autora ove dijete. Kenan Mandra iz International Healtha objasnio nam je šta je Liposukcijska ishrana.

"To nije dijeta u klasičnom smislu. Radi se o klinički ispitanom dijetoterapijskom tretmanu za brzo mršavljenje koji djeluje po principu natjerati tijelo da se hrani vlastitim masnim rezervama. Kao pomoćna sredstva koriste se biljna vlakna i aminokisjeline koje obezbjeđuju nutritivni balans, a cijeli protokol se temelji na mediteranskoj ishrani. Za 14 dana moguće je izgubiti od 7-10% masnih rezervi".

Na pitanje da prokomentariše kakav je Isak bio na dijeti, Kenan je rekao:

"Protokol je vrlo jednostavan za korištenje tako da je to Isaku omogućilo da bude disciplinovan i da zbog brzih rezultata ima dobru motivaciju. On je pokazao da je uporan, istrajan i spreman da pobjedi sebe. Ako takvu strategiju primjeni u Zvezdama Granda, onda imamo novog pobjednika iz Crne Gore" zaključuje Mandra. Ako i vi imate problem s viškom kilograma, više o Isakovoj dijeti možete pogledati na www.lipodiet.eu

Kenan Mandra
Kenan Mandrafoto: International Health

Svi proizvodi imaju kliničku studiju za bezbjednost i podliježu svim zakonskim provjerama i regulativama.