ZATEGNITE SE

Vježbe za ravan stomak

U slučaju da imate malo više sala trčanje će morati da postane neophodan dio treninga. Uz džoging mora da se ograniči i unos kalorija
81 pregleda 0 komentar(a)
stomak_1, Foto: SHUTTERSTOCK
stomak_1, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 11.12.2017. 13:14h

Ukoliko želite da izravnate i zategnete stomak osim redovnih kardiotreninga morate da radite trbušnjake tri do pet puta nedeljno. Jer, vježbe za zatezanje stomaka su prije svega namjenjene onima koji nemaju mnogo sala na stomaku i kojima je potrebna samo definicija mišića. U slučaju da imate malo više sala trčanje će morati da postane neophodan dio treninga. Uz džoging mora da se ograniči i unos kalorija.

Koljena u stranu

Lezite na leđa, savijte noge, spojite koljena i savijte ih pod uglom od 90 stepeni. Ruke opružite pored tijela. Iz ovog položaja, spuštajte savijena koljena najprije na jednu, a zatim i na drugu stranu, što je moguće više ka podlozi. Trudite se da ramena i leđa budu sve vrijeme vježbe priljubljena za podlogu. Ponovite vježbu 10 puta sa obije strane.

Ruka-stopalo

Lezite na podlogu sa savijenim nogama, blago raširenim. Ruke ukrstite na potiljku. Udahnite i zategnite mišiće stomaka. Na izdisaj podižite ramena od podloge, pogled usmjerite ka koljenima. Zatim, prstima lijeve ruke dotaknite desno stopalo, pa naizmjenično desnom rukom dotaknite lijevo stopalo. Vratite se u početni položaj, pa vježbu ponavljajte naizmjenično 16 puta.

Bočni trbušnjaci

Lezite na leđa, desnu ruku postavite pored tijela, lijevu iza glave, na potiljku. Lijevu nogu savijte u koljenu i oslonite se na podlogu, a desnu nogu, u predjelu članka, oslonite na lijevu. Udahnite i zategnite mišiće stomaka. Na izdisaj, približavajte lijevo rame desnom koljenu, pogled neka bude usmjeren ka koljenu desne noge. Udahnite, i vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu osam puta, pa promjenite stranu, prenose Novosti.

Preporučujemo za Vas