Šampon sa micelarnom vodom za lijepu kosu

0 komentar(a)
kosa, pranje kose, Foto: Shutterstock
kosa, pranje kose, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.12.2017. 12:14h

Lijepa i njegovana kosa je nešto što većina ljudi primijeti već na prvi pogled. Ako ne spadate u rijetke srećnike čija kosa uvijek izgleda sjajno, vjerovatno ste probali cijeli niz proizvoda i brendova u potrazi za onim koji vam najviše odgovara.

Kada je riječ o aktuelnim trendovima u njezi kose, glavnu riječ vode šamponi s micelarnom vodom. Micelarna voda kao dio rutine u njezi kose je nešto što mnogi tek treba da otkriju, barem ako je suditi po mišljenju mnogih beauty insidera.

Treba naglasiti da se radi o proizvodu koji ne sadrži agresivne sastojke poput sulfata ili parabena, što ga ne spriječava da savršeno očisti kosu i korijen kose.

Kao što micelarna voda na vatici privlači nečistoće s lica, tako funkcioniše i u kombinaciji sa šamponom na vašoj kosi. Drugim riječima, funkcioniše kao svojevrsni magnet.

Ovakve šampone možete bez straha koristiti više puta sedmično, a odgovaraće svim tipovima kose. Na tržištu možete pronaći i one s ciljanim djelovanjem, poput onog za kovrdžavu ili obojenu kosu, prenose Nezavisne.

Bonus video: