Kako smanjiti nadutost lica nakon provoda

409 pregleda 0 komentar(a)
lice, umivanje, Foto: Shuterstock
lice, umivanje, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 07.12.2017. 16:14h

Možda niste osoba koja mnogo pije alkohol, ali svakome se desi da popije i malo više nego što bi trebalo. Pored jutarnje glavobolje, odnosno mamurluka, još jedna stvar može posebno da nas iznervira, a to je nadutost lica.

Za rješavanje ovog problema postoji dosta različitih rješenja, a mi smo izdvojili nekoliko najefektnijih. Saznajte koji su u nastavku...

Umivanje hladnom vodom

Najjednostavniji način koji možete upotrijebiti bilo gdje da se nalazite jeste da umijete lice hladnom vodom. Ovo će skupiti kapilare i samim tim smanjiti nadutost, dok ćete pored toga dobiti lijepo prirodno rumenilo.

Brza limfna masaža

Možda zvuči previše teško, ali je vrlo jednostavna. Sa kažiprstom i srednjim prstom pravite kružne pokrete od linije brade do čela. Ovo će pokrenuti sinuse i ukloniti zadržanu tečnost iz lica.

Masaža žadom

Danas, u eri interneta, možemo nabaviti bukvalno sve, pa i masažer od žada. Ova tehnika je stara nekoliko vjekova i dokazano je da ima efekat koji liječi, uklanja stres i anksioznost. Pokreti hladnog kamena preko lica će vas relaksirati i ujedno ukloniti višak vode iz lica. Uz masažu nanesite i neku kremu, serum ili ulje koje će dodatno hidrirati vašu kožu.

Beauty flasteri za podočnjake

Sa ovim beauty predmetom se sigurno upoznati, naročito nakon toliko fotografija poznatih i modela sa istim ispod očiju. Ovaj mini tretman će smanjiti podočnjake, nadutost i učiniti vaše lice ljepšim i nježnijim.

Maska za zatezanje kože lica

Kada ste naduveni kao balon, a naročito u licu (nezavisno od uzroka), dovoljno je da nanesete masku na bazi kofeina i kestena koji će smanjiti iritaciju, crvenilo i podpomoći izbacivanje viška vode.

Pomoć šminke

Malo bronzera nanesite na čelo, ispod jagodica i linije brade – ovako ćete kreirati dimenziju i vizuelno smanjiti nadut izgled lica. Finiširajte izgled sa malo rumenila koje ćete nanesti iznad jagodica za još bolji efekat, prenosi Ženski magazin.

Bonus video: