Tri vježbe protiv bolova u nogama

Radite što više vježbe sa podignutim nogama kako biste poboljšali cirkulaciju. Sa boljom cirkulacijom se smanjuju i bolovi i otoci u nogama
737 pregleda 0 komentar(a)
stopala, njega, Foto: Shutterstock
stopala, njega, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2017. 17:14h

Razlog zbog kojih stopala mogu mnogo da bole jeste što se u njima nalazi preko hiljadu slobodnih nervnih završetaka koji reaguju na veliki pritisak i druge različite upale.

CJelodnevno stajanje ili plesanje stavljaju dodatni napor na ligamente, mišiće i vezivna tkiva što će uzrokovati bol.

Ako ste mislili da treba da preskočite trening – prevarili ste se, jer vam upravo on može pomoći u rJešavanju ovog problema. Eksperti su nam otkrili tri najbolje vežbe koje će ukloniti bol.

Pilates

Pilates je odličan trening za cijelo tijelo, pa tako i za cijele noge. Najbolje od svega je što ćete veći dio vremena provesti na stručnjači koja je prijatna za noge i ne izaziva veliko opterećenje.

Vježbe za trbušnjake

Ovdje vam neće biti potrebno mnogo stajanja, pa ćete odmoriti noge. Na strunjači radite različite verzije trbušnjaka tako da vam trening bude zanimljiv. Muzika je naravno obavezna. Uz to, ove vježbe će ojačati kičmu i stav čitavog tijela zbog kojeg će automatski prestati bolovi u stopalima, ali i leđima.

Plivanje

Uskočite u bazen! Plivanjem ćete pokrenuti cijelo tijelo, bez velikog pritiska na stopala i zglobove. Vama će prijati ovakav trening (jer ko još ne voli plivanje), bez ikakvih problema i bolova u nogama.

*Savjet plus

Radite što više vježbe sa podignutim nogama kako biste poboljšali cirkulaciju. Sa boljom cirkulacijom se smanjuju i bolovi i otoci u nogama, prenosi Ženski magazin.

Bonus video: