SAVJETI

Kako do bujne kose

57 pregleda 0 komentar(a)
kosa, Foto: Shutterstock
kosa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2017. 18:14h

Godinama farbate kosu, mijenjate i kombinujete boje, kako biste dobili savršenu nijansu? Ipak, nemojte da se začudite ako odjednom postanete alergični na "farbu" nekog proizvođača, otkrivaju dermatolozi, jer to može da se desi posle mnogo godina, čak i decenija redovnog farbanja.

Zato se trudnicama preporučuje da koriste boje biljnog porijekla, bez amonijaka, zbog rizika povezanog s udisanjem amonijaka. Ukoliko ne možete da se odreknete vaše omiljene boje, potrudite se da pronađete frizerski salon koji ima odgovarajuću ventilaciju.

Ako muku mučite sa peruti, trebalo bi da znate da ona nije bolest, već stanje kože, objašnjavaju dermatolozi. Zato slobodno češće perite kosu, ali isto tako češće mijenjajte šampone protiv peruti, odnosno proizvođače ovih preparata.

Šišanje kose ne utiče toliko na njen rast, mada je poželjno da skratite "rascvjetale" krajeve svakih šest do osam nedelja, jer će vaša kosa djelovati bujnije. Takođe, pretjerano četkanje može da ošteti kutikulu kose (spoljašnji, zaštitni sloj dlake), zato je pažljivo iščetkajte kada je to zaista neophodno, na primjer, ako je zamršena, savjetuju profesionalni frizeri, prenose Novosti.

Preporučujemo za Vas