Uredite potkrovlje i učinite ga svojim omiljenim kutkom za život

Kako potkrovlje ima dosta kosina, izrada ormara je pravi izazov. Svaki kutak treba iskoristiti smisleno, namjenski i shodno tome treba kreirati ormare, police ili drugi prostor za odlaganje

48801 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Proljeće je najljepši dio godine, jer je sve više sunčanih dana a manje kiše. Kažu da proljeće daje dodatnu energiju, a buđenje prirode nas pokreće da nešto promijenimo u našem životnom prostoru. Najčešće je to veliko proljećno čišćenje, detaljnije spremanje prostorija i ormara, odlaganje zimske garderobe ili uređenje dvorišta. Oni hrabriji se upuštaju u avanturu renoviranja, krečenja i većih radova na preuređenju doma. Uvijek postoji barem jedan kutak koji želimo da izmijenimo i oplemenimo. U stambenim jedinicama, potkrovlja su najčešće prazna ili su mjesta gdje se odlažu komadi namještaja ili stvari koji se manje koriste. Proljeće je pravo vrijeme da se taj prostor funkcionalno iskoristi i uredi.

Velux
Veluxfoto: Velux

Jedna tročlana porodica se odlučila na taj korak, pa su od skromnog potkrovlja kreirali prelijepo mjesto za ugodan i lijep život. Na površini od 83m2 poda, od toga 56m2 korisne površine, uspjeli su uz stručnu pomoć da osmisle dvosoban stan, gdje su dnevni boravak, kuhinja i trpezarija spojeni u jednu harmoničnu cjelinu. Stan je opremljena modernim komadima namještaja jednostavnih linija i svijetlih boja, a detalji kao što su stolice jakih boja daju dodatnu ljepotu i draž dnevnom boravku.

Velux
Veluxfoto: Velux

Kako potkrovlje ima dosta kosina, izrada ormara je pravi izazov. Svaki kutak treba iskoristiti smisleno, namjenski i shodno tome treba kreirati ormare, police ili drugi prostor za odlaganje. U ovom stanu, tako je gipsanim pločama pregrađen jedan dio trpezarije i dobio se prostran i veoma funkcionalan garderobar, kao zasebna prostorija.

Velux
Veluxfoto: Velux

Prilikom osmišljavanja prostora, jedna od najvažnijih komponenti je dotok svjetlosti i svježeg vazduha. Ovdje je osam VELUX krovnih prozora postavljeno tako da je svaki kutak stana ispunjen sa svjetlošću i prirodnom ventilacijom. Na prozore su postavljene VELUX spoljne tende i roletne kako bi se mogla kontrolisati jačina svjetlosti i temperature u prostorijama. Na žalost, u ovom stanu nije bilo mogućnosti da se ugradi Velux Cabrio balkon. Ipak, tamo gdje je to moguće stvara se dodatni prostor za uživanje u blagim proljetnim danima uz panoramski pogled.

Mjesta poput potkrovalja, zbog zidova sa neobičnim i netipičnim kosinama, dodano inspirišu i dozvoljavanju širinu u kreativnom izražavanju. I zato su iz VELUX Crna Gora, za sve kupce obezbijedili veliku proljećnu akciju, koja počinju od ponedjeljka, 26.aprila. Za sve informacije o mogućnostima povoljne kupovine na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.