SAVJETI

Kako da pročistite pluća za samo tri dana

Vruća kupka u trajanju od 20 minuta će vam pomoći da eliminišete više toksina putem znoja
211 pregleda 0 komentar(a)
pluća, Foto: Shutterstock
pluća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.11.2017. 16:14h

Neki ljudi imaju ozbiljnih problema sa plućima iako nikada nisu pušili. Drugi puše čitav život i njihova pluća funkcionišu savršeno.

Kao što vidite, to zavisi od snage organizma. U ovom članku ćemo vam dati neke korisne savjete o tome kako da pročistite pluća za tri dana.

Prva stvar koju treba da uradite je da izbacite mliječne proizvode iz frižidera jer je potrebno da eliminišete nagomilane toksine u organizmu koji su nastali uslijed konzumiranja mliječnih proizvoda.

Prvog dana detoks režima popijte šolju biljnog čaja prije spavanja. To će eliminisati toksine iz crijeva i spriječiti konstipaciju. Vašim plućima ne treba dodatni posao, te je potrebno da ostali vitalni organi u vašem tijelu pravilno funkcionišu.

Popijte vodu sa limunom prije doručka. Iscijedite 2 limuna i pomiješajte sok sa 600ml vode. Ovo popijte iz 3-4 puta tokom dana.

Takođe bi trebalo da popijete 300ml soka od grejpfruta. Ukoliko vam se ne sviđa ukus, možete ga zamijeniti sokom od ananasa. Ovi voćni sokovi su bogati prirodnim antioksidantima koji jačaju respiratorni sistem.

Popijte 300ml soka od mrkve prije doručka i ručka. To će alkalizovati vašu krv što je neophodno za trodnevni detoks režim.

Tokom ručka morate popiti 400ml soka bogatog kalijumom. Ovaj mineral ima pročišćavajući efekat. Popijte 400ml soka od brusnice prije nego što odete da spavate. To će uništiti bakterije u vašim plućima i spriječiti dalju infekciju.

Briga o tijelu i vježbe

Vruća kupka u trajanju od 20 minuta će vam pomoći da eliminišete više toksina putem znoja.

Dodajte 5-10 kapi eukaliptusa u zdjelu vruće vode i inhalirajte dok se voda ne ohladi. Glavu morate prekriti peškirom, prenosi Aura.