Četiri greške koje pravite sa kokosovim uljem

Jedino prirodno hladno presovano kokosovo ulje ima dobre masne kiseline koje želimo. Dobro pročitajte etiketu na ambalaži. Pravo ulje je tečno na toplijim temperaturama, dok se na hladnijima pretvara u bjeličastu pastu
262 pregleda 0 komentar(a)
kokos, kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
kokos, kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.11.2017. 14:14h

Prirodno je, ne zahtjeva pomno planiranje budžeta, kosu čini sjajnom, a kožu baršunastom i njegovanom. Cio svijet je poludeo za kokosovim uljem zbog čudesnih moći kada je riječ o ljepoti.

Ipak mnogi zaboravljaju kako kokosovo ulje nije rješenje za sve tipove kože, kao ni za sve primjene. Donosimo vam 4 stvari, odnosno primjene kokosovog ulja koje treba da izbjegavate.

1. Nanosite ga direktno na lice

Ako je vaša koža masna i sklona proizvodnji sebuma, nemojte koristiti kokosovo ulje. Ono može da začepi pore te da uzrokuje mitisere i bubuljice. Izuzetak su osobe sa izrazito suvom kožom, koja brzo i jednostavno apsorbuje ulje.

2. Uklanjate šminku bez ispiranja ulja

Koristite kokosovo ulje za skidanje šminke? Malu količinu ulja nanesete na tufer kojim očistite lice? Sve je to u redu dok ne napravite kardinalnu grešku, odnosno ne isperete ostatak ulja. Ostatak ulja u kombinaciji sa sitnim ostacima šminke začepće vam pore, a koža neće moći da diše.

3. Kupujete pogrešan proizvod

Jedino prirodno hladno presovano kokosovo ulje ima dobre masne kiseline koje želimo. Dobro pročitajte etiketu na ambalaži. Pravo ulje je tečno na toplijim temperaturama, dok se na hladnijima pretvara u bjeličastu pastu.

4. Koristite kokosovo ulje kao masku za kosu

Svi smo barem jednom probali. Ako imate izrazito masnu i tvrdoglavu kosu, slobodno nastavite, ali sve osobe s finom i nježnom kosom treba da izbjegavaju kokosovo ulje. Problem nastaje pri ispiranju istog, gdje je potrebna znatno veća količina šampona za kosu kako bi se ulje ispralo, a samim tim se stvara kontraefekat njezi ulja, prenosi Stil.