Kako je Ronaldo radio u korist vašeg bankovnog računa?

Ako želite da trgujete akcijama Coca Cole ili neke druge kompanije kao i kripto valutama i drugim finansijskim proizvodima koje Limit Prime ima u svojoj ponudi otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

39507 pregleda 0 komentar(a)
Coca Cola, Foto: Limit Prime
Coca Cola, Foto: Limit Prime

Važni događaji i velika, globalno poznata imena iz svijeta sporta idu ruku pod ruku sa gigantskim kompanijama kao njihovim sponzorima. Često su to kompanije čije proizvode dobro poznajemo i ne možemo da zamislimo moderan život bez njih. Zbog dobrog ugleda i prestiža koji dobijaju i po kom žele da budu prepoznate, spremne su da izdvoje značajna sredstva za događaje ovog tipa. Ovo je način da svoj brend pokažu u najboljem svjetlu. Ali šta se dogodi kada ne ispadne sve kako je planirano? Jedna takva situacija desila se na konferenciji Evropskog prvenstva u “duelu” Ronaldo vs Coca Cola.

Ronaldo vs Coca Cola

Vjerovatno ste vidjeli scenu koja se dogodila u ponedeljak na konferenciji Euro 2020, kada je poznati fudbaler Kristijano Ronaldo uklonio dvije boce koka-kole prije otvaranja konferencije. Nastavio je da uzima vodu i podstiče ljude da je piju umjesto koka-kole. Mnogima to može izgledati kao benigni gest, ali sudeći po uticaju na cijenu akcija ove kompanije, to nije bio slučaj.

U aprilu je Coca Cola odlučila da poveća cijene nekih njihovih proizvoda kako bi nadoknadila očekivane veće troškove robe, baš kao i njihovi konkurenti.

Coca Cola
Coca Colafoto: Limit Prime

Kao što vidite na našem infografiku, u prvom kvartalu godine, Coca Cola je radila bolje nego što su mnogi očekivali. Tromjesečni izveštaj pokazao je zaradu od 55 centi po akciji i prihod od 9,02 milijarde dolara, uz fiskalni neto prihod od 2,25 milijardi dolara.

Međutim, svi znamo kako vijesti ili događaji mogu pokrenuti promjenu kretanja cijena bilo koje akcije; bila to mala kompanija ili gigant kao što je Coca Cola.

To je ovdje bio slučaj, jer je odmah nakon što je Ronaldo sklonio flaše Coca Cole, kompanija je izgubila nevjerovatnih 4 milijarde dolara sa padom cijene akcija. Sa početne cijene akcije od 56,10 dolara, ona je pala na 55,22 dolara da bi završila na 54,67 dolara u srijedu kada su se tržišta zatvorila. U tržišnoj vrijednosti, ovo je smanjenje sa 242 milijarde na 238 milijardi dolara.

Kako da ovu situaciju okrenete u svoju korist?

Ova situacija je jasan primjer kako važne vijesti ili akcije mogu uticati na privremenu vrijednost kompanije, kao i na rizik koji kompanije preuzimaju kada je riječ o saradnji sa poznatim ličnostima, poput Ronalda.

Ključno je biti u toku sa vijestima i glavnim događajima. Ove promjene se danas prilično često dešavaju a društvene mreže ih prenose vema brzo, praktično u realnom vremenu bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolaze.

Ovo je odlična prilika posebno za one koji trguju vijestima. Trgovanje vijestima je strategija pri kojoj trgovci čekaju da se dogode neke važne vijesti, a zatim brzo otvaraju ili zatvaraju svoje pozicije u skladu sa odgovarajućim saopštenjima za štampu.

Prednosti ovakvih tržišnih promjena možete iskoristiti tako što ćete investirati preko kompanije.

Limit Prime Securities, brokera koji vam omogućava potencijalnu zaradu novca kako u slučaju pada, tako i u slučaju porasta cijena akcija ili kripto valuta.

Ako želite da trgujete akcijama Coca Cole ili neke druge kompanije kao i kripto valutama i drugim finansijskim proizvodima koje Limit Prime ima u svojoj ponudi otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: https://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin