Par savjeta za bolji san

Da je kvalitetan san esencijalan za zdravlje cijelog organizma, znaju i ptice na grani.

20876 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Natural Wealth
Foto: Natural Wealth

Piše: Jelena Stojanović, stručni saradnik za brend Natural Wealth

Kada smo naspavani i odmorni - bolje se osjećamo, produktivniji smo i bolje izgledamo. Ova činjenica dokazuje kako popularan američki naziv „beauty sleep“ ipak nije mit!

Mnoge bolesti od kojih boluje značajan procenat svjetske populacije povezane su sa nedostatkom sna (kožne bolesti: psorijaza, dermatitis, kardiovaskularna oboljena, psihički poremećaji, oboljenja štitne žlijezde). Zato kvalitetan san valja njegovati i potrebno je praktikovati zdravu rutinu prije svakog odlaska na spavanje.

Nesanice su posebno izražene ljeti kada su aktuelne nesnosne vrućine, a vi se osjećate ljepljivo, umorno, nervozno i dodatno pribjegavate hrani za utjehu. Upravo tada treba početi sa praktikovanjem nove rutine prije spavanja, što može biti više nego dobro i po izgled i zdravlje.

Natural Wealth
foto: Natural Wealth

Ukoliko se vaš odlazak na spavanje pretvorio u monotonu rutinu, predlažemo da isprobate nekoliko savjeta za što kvalitetniji noćni odmor i buđenje s osmijehom na licu. I za kraj - ne zaboravite odspavati minimalno 7 sati kako biste iz sna izvukli ono najbolje za organizam!

1. UKLONITE ŠMINKU I DRUGE NEČISTOĆE SA LICA, I NJEŽNO GA OPERITE

Nakon svakodnevnog nošenja pudera i drugih dekorativnih proizvoda, koži lica na kraju dana treba odmor. Stoga neka skidanje šminke bude prioritet prije spavanja. Nečistoću i ostatke šminke vrlo jednostavno uklonite pomoću par kapi Natural Wealth® Prirodnog vitaminskog E-ulja. Riječ je o proizvodu na bazi bademovog, arganovog i maslinovog ulja. Poenta je da istovremeno očistite lice i obezbijedite mu maksimalnu njegu. Možete ga nanijeti direktno na kožu ili staviti na tufer i njime očistiti lice. Briga o licu je vrlo važan psihološki mehanizam održavanja dobrog raspoloženja i pripreme za kvalitetan san.

Natural Wealth
foto: Natural Wealth

2. PRIUŠTITE SEBI RELAKSIRAJUĆU KUPKU

Kad ste sebi posljednji put pripremili opuštajuću kupku? Ukoliko se ne možete sjetiti odgovora, vrijeme je da prije spavanja uronite u toplu vodu i na taj način otpustite cjelodnevni stres iz svog organizma. U kupku takođe možete ukapati nekoliko kapi Natural Wealth® Prirodnog vitaminskog E-ulja kako bi uživala sva čula.

Natural Wealth
foto: Natural Wealth

3. IZMASIRAJTE LICE PRIJE SPAVANJA

Redovna masaža lica sa sobom donosi niz prednosti! Poboljšava cirkulaciju unutar tkiva zahvaljujući kojoj naša koža vremenom postaje čvršća, mekša, zategnutija i bez natečenosti. Za bolji san i osjećaj zadovoljstva, svako veče prije spavanja na čistu kožu lica nanesite Natural Wealth® Double C™ serum i masirajte lice od par do desetak minuta. Dobra je vijest da Double C™ Serum djeluje i protiv bora. Možete koristiti neki od popularnih rolera za masažu ili pronaći dobar tutorijal o masaži lica koji kasnije sami možete praktikovati uz omiljenu seriju ili muziku prije spavanja.

Natural Wealth
foto: Natural Wealth

4. OPTIZEN ZA SMIRENJE I LAKŠI SAN

Ubrzan način života nerijetko sa sobom donosi i povremenu nesanicu. Stres, nervoza, neraspoloženost - sve su to okidači za poremećaj sna. Zato, u periodima povećanog stresa, potrebno je potpomognuti se nekim prirodnim relaksantom.

Optizen® je prirodni preparat sa tri aktivna sastojka: šafran (doprinosi opuštanju i održavanju dobrog raspoloženja), hmelj (ima umirujući efekat) i magnezijum (doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom metabolizmu stvaranja energije)

Natural Wealth
foto: Natural Wealth

Pomaže kod neraspoloženosti, napetosti, uznemirenosti, umora, u stresnim životnim situacijama i razdobljima, kod promjena raspoloženja, npr. tokom PMS-a ili perimenopauze.

Namijenjen je ženama i muškarcima iznad 18 godina.

Preparati su dostupni u svim Tea Medica i drugim, bolje snabdjevenim apotekama.