Bolji život uz pravilo od dva minuta

56 pregleda 0 komentar(a)
sat, vrijeme, Foto: Shutterstock
sat, vrijeme, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.11.2017. 17:14h

Jedan od autora popularne stranice Kuora podijelio je s čitateljima svoje pravilo od dva minuta koje mu je unijelo red u život, piše Zadovoljna.hr. Ukoliko vam za nešto treba manje od dva minuta, napravite to odmah! Ne ostavljajte sebi prostora za donošenje odluka i premišljanje, piše autor.

Naš mozak je vrlo loš u donošenju odluka jer odluke podrazumijevaju promjene. Naši instinkti rade tako da izbjegnu promjene. Pravilo dva minuta je izvanredno, jer odluke sklanja s puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost.

Kako ovo pravilo pomaže?

Nema više gomile neopranog posuđa. Jer ukoliko ga perete odmah nakon korištenja, učinićete to za dva minuta.

Soba je uredna. Kada dođete s posla treba vam pola minute da se presvučete i odložite odjeću u ormar. Ova sitnica napraviće nevjerojatnu promjenu u izgledu vašeg stana.

Odgovaranje na mailove treba riješiti na podjednako jednostavan način. Odgovorite odmah na sve nekritične mailove, što jezgrovitije. Olakšat ćete sebi život i inbox.

Napravite rezervaciju za ono što vam treba – odmah. Život je mnogo jednostavniji kada nemate dugu listu obveza i sitnica. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi paniku i stres zbog obveza za koje vam treba – manje od dva minuta.

Bonus video: