SAVJETI

Pet grešaka zbog kojih nam je kosa sve tanja

Preparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu da štete kosu i učine je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrdže ostati postojane tokom cijelog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi
84 pregleda 0 komentar(a)
kosa, njega, Foto: Shutterstock
kosa, njega, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2017. 12:14h

Ako ste primjetili da je vaša kosa izgubila gustinu, da često opada, i da se sve više istanjuje-vrijeme je za velike promjene! Donosimo 5 svakodnevnih grešaka kojima nesvjesno uništavamo kosu.

Pretjerana upotreba aparata za stilizovanje kose

Korišćenje vrućih pomagala za stilizovanje kose poput pegle, fena ili papilotni, može biti vrlo štetno za vašu kosu. Vrućina oštećuje folikul dlake zbog čega dolazi do isušuvanja vlasi i time one postaju tanje i gube svježinu.

Loša ishrana

Rigorozne dijete mogu da budu vrlo opasne po zdravlje što se odražava i na kosi.

Češljanje mokre kose

Dlake kose su najosjetljivije kada su mokre. Upravo zbog toga, svakodnevne navike poput češljanja mokre kose, snažnog trljanja peškirom i čvrstog motanja kose u punđu ili peškir mogu da oštetite dlaku i uzrokuju pucanje i ispadanje kose.

Agresivni preparati

Preparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu da štete kosu i učine je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrdže ostati postojane tokom cijelog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi.

Vremenski uslovi

UV zraci štetni su za vašu kožu, ali i kosu. Jednako kako sunce može da ošteti ćelije kože, isto se događa i s dlakama zbog čega kosa postaje suva i tanka. Hladnoća, vetar i vlaga su jednako agresivni i loši za vašu kosu kao i UV zraci. Tokom hladnijih mjeseci, kosa je slaba, sklona lomljenju, i istanjivanju, prenosi Lepota i zdravlje.

Preporučujemo za Vas