Tri joga vježbe za idealnu zadnjicu

348 pregleda 1 komentar(a)
joga, istezanje, Foto: Shutterstock
joga, istezanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.11.2017. 15:14h

Da praktikujete jogu, treba vam 15 minuta vremena, mekani tepih i vaša želja. Da bi vježbe imale dobar efekat, potrebno je da razumete tehniku vježbanja. Zapamtite, ispravnost joga poza garantuje dobar rezultat.

Stručnjaci savjetuju da praktikujete jogu 3-4 puta nedeljno.

Poza „luk“

Ova poza neće samo ojačati mišiće zadnjice i butina, već će biti vrlo korisna i za leđa.

Lezite na stomak, sa bradom na prostirci i sa rukama pored tijela. Savijte koljena, a rukama uhvatite skočne zglobove. Udahnite i povucite pete od sjedalnih mišića podižući istovremeno butine sa poda. Ostanite u položaju 10 - 20 sekundi. Lezite na stomak da se odmorite sa jednim obrazom na podu, a potom ponovite vežbu još nekoliko puta.

Poza "Kobra"

„Kobra“ je veoma korisna za zadnjicu, ali i za leđa - čini mišice ne samo jakim, već i elastičnim. Da biste izvršili ovu vježbu potrebno je da legnete na stomak. Stavite dlanove ruke blizu grudi. Udahnite i podignite grudni koš sa poda. Napregnite mišiće kukova i zadnjica. Ostanite u pozi 20-30 sekundi.

Poza „ratnik“

Poza „Ratnik“ jača mišiće nogu, a takođe trenira izdržljivost. Stojite ravno, a zatim desnom nogom zakoračite naprijed. Lijeva noga treba da bude ispružena. Polako savijte desno koljeno i pazite da koljeno ne prelazi nivo nogu. Ispružite ruke i potrudite se da budu u ravni sa vašim nogama. Ostanite u ovoj pozi 20-30 sekundi, prenosi Ženski magazin.

Bonus video: