Kako zaštititi balkone od prodora vlage?

Do kraja novembra u svim CEROVO prodajnim objektima u toku je velika ISOMAT akcija. Iskoristite popuste da zaštitite svoje objekte po veoma povoljnim cijenama i spremni dočekate sunčane dane
958 pregleda 0 komentar(a)
Cerovo, Foto: Cerovo.com
Cerovo, Foto: Cerovo.com
Ažurirano: 15.11.2017. 08:39h

Želite li da se zauvijek riješite problema sa vlagom na vašem balkonu ili terasi, ali ne znate koja rješenja izabrati za hidroizolaciju?

Jedan od najčešćih problema na balkonima je prodor vlage ispod pločica koji nastaje usljed nedostatka adekvatne hidroizolacije. Ista, ukoliko se ne postavi na pravi način može dovesti do još ozbiljnijih problema.

Česta greška, koju mnogi čine, je pretpostavka da su pločice na balkonu dovoljan sloj, sposoban da zaštiti od mogućih problema sa vlagom. Međutim iskustvo je pokazlo da iste nisu rješenje, već je neophodna hidroizolacija na balkonu!

Balkoni i terase su mjesta koja zbog vremenskih uslova i njihove široke upotrebe imaju dodatno i konstantno opterećenje.

Dakle, apsolutno je neophodan izbor visokokvalitetne i izdržljive hidroizolacije!

Hidroizolacija ispod pločica idealno se primjenjuje tokom same faze izgradnje objekta, ali se takođe preporučuje kao rješenje za postojeće balkone koji su već popločani i imaju probleme sa vlagom.

Može vas obeshrabriti dodatni trošak, ali razmislite o novcu koji ćete uštedjeti

ukoliko donesete pravu odluku već sada. Današnja odluka može vas spasiti dodatnih troškova izrade naknadne hidroizolacije. Osim toga, eliminišete mogućnost sukoba sa vašim komšijama, kada su u pitanju problemi sa vlagom prouzrokovani vašom krivicom!

AQUAMAT ELASTIC

Proizvod iz našeg asortimana koji vam može uspješno pomoći u rješavanju problema hidroizolacije je AQUAMAT ELASTIC, visoko elastični 2-komponentni cementni premaz. Namijenjen je za zahtjevne podloge kod kojih može doći do kontrakcija ili vibracija. Idealan je za terase, bazene za plivanje, balkone, tunele, krovne bašte, nadzemne rezervoare za vodu itd. , kao i za izolaciju ispod pločica, u kombinaciji sa fleksibilnim ljepkom Isomat AK-ELASTIC. Upotrebljiv kod rezervoara sa pijaćom vodom kao i na površinama u direktnom dodiru sa prehrambenim proizvodima.

Kako nanijeti hidroizolacioni sloj sa AQUAMAT ELASTIC na vaš balkon ili terasu?

Podloga mora da bude čista, bez ostataka ulja, trošnih materijala, prašine i sl. Pošto se ukloni sav trošni materijal i površina dobro nakvasi, eventualne nepravilnosti u betonu treba popuniti i poravnati cementnim reparaturnim malterom. Sadržaj jedne vreće od 25 kg (komponenta A) se postepeno dodaje u 10 kg tečnosti (komponenta B) uz stalno mješanje, dok se ne dobije jednolična masa pogodna za nanošenje četkom. Prije nanošenja hidroizolacije, površinu treba dobro nakvasiti. Materijal se nanosi četkom u 2 ili više slojeva, zavisno od uticaja vode. Treba izbjegavati slojeve deblje od 1 mm, jer to može da dovede do pojave pukotina.

Svaki naredni sloj se nanosi tek kada se prethodni osuši. Svježe namazanu površinu treba zaštititi od visokih temperatura, kiše i mraza. Na određenim lokacijama potrebno je ojačati sloj AQUAMAT ELASTIC (odsutnost holkera, raznih spojeva) korišćenjem 10 cm poliesterske tkanine 30 gr/m2 ili staklene mrežice 65 gr/m2

Potrošnja zavisi od očekivanog uticaja vode i kreće se od 2,5 kg/m2 ako se radi o zaštiti od vlage, pa do 4,0 kg/m2 ukoliko se štitimo od vode pod pritiskom

Do kraja novembra u svim CEROVO prodajnim objektima u toku je velika ISOMAT akcija. Iskoristite popuste da zaštitite svoje objekte po veoma povoljnim cijenama i spremni dočekate sunčane dane. Akcijske cijene možete pogledati OVDJE.

Za dodatne informacije i načinu primjene pogledajte odgovarajući tehnički list na sajtu www.isomat.rs.