SIMBOL DUGOVJEČNOSTI I ZDRAVLJA

Bambus unosi harmoniju u dom

Po Feng Šui filozofiji, bambus je najbolji izbor zato što pozitivno utiče na atmosferu u kući i "provocira" dobru energiju
141 pregleda 1 komentar(a)
bambus, Foto: Shutterstock
bambus, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.11.2017. 11:14h

Bambus je danas simbol dugovječnosti i dobrog zdravlja, ali i jedna od najkorisnijih gajenih biljaka, jer mu je namjena višestruka. Iako postoji 1.200 vrsta, najpoznatiji je Srećni bambus, koji se odlično uklapa u svačiji dom, unoseći dah egzotike i prijatnosti.

Lako se održava, brzo se prilagođava novoj sredini, a najviše mu odgovara osvjetljeno mjesto bez direktne svjetlosti, pravac istoka ili jugoistoka.

Tolerantan je na veliki raspon sobne temperature, pa je dobro rješenje za "početnike" u gajenju biljaka i ljude koji mnogo odsustvuju od kuće, a žive sami. Ima atraktivan izgled i lijepu, zelenu boju, pa uljepšava prostor i čini ga toplijim.

Može da se posadi u zemlji i ukrasi lijepim kamenjem ili da se drži u vazi sa odstajalom vodom, koja se mijenja jednom nedjeljno, kada se vaza dobro opere. Voda treba da bude stalno čista, a prije sipanja mora da se ostavi da odstoji 24 sata na sobnoj temperaturi. Ukoliko se desi da mu listovi požute, treba ih odmah odstraniti, da bi mogli da izrastu novi.

Savjet

Po Feng Šui filozofiji, bambus je najbolji izbor zato što pozitivno utiče na atmosferu u kući i "provocira" dobru energiju. U sebi sadrži svih pet elemenata - drvo, zemlju, vodu, vatru i metal, vraćajući ih u harmoniju. Ukoliko želite da prizovete ljubav i brak, unesite u dom dva bambusa. Smatra se da su tri za sreću, pet za zdravlje, osam za bogatstvo, a devet za opštu sreću i harmoniju, prenose Novosti.

Preporučujemo za Vas