Kvalitetni materijali čine dom udobnijim i zdravijim mjestom za život

Tokom izgradnje ili adaptacije potkrovlja svi VELUX krovni prozori nove generacije na teritoriji Crne Gore posjeduju i ugrađuju se sa sistemom pod nazivom BDX set.

54699 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Vrijeme ljetnjih godišnjih odmori se privodi kraju, pa polako sumiramo utiske i okrećemo se nekim novim interesovanjima i radnim aktivnostima, a i školska godina je počela. Ipak, nakon kratkog odsustva uvijek je lijepo vratiti se kući.

Stan ili kuća je životni prostori gdje sa porodicom provodimo najviše vremena, a od nedavno zbog poznatih okolnosti, mnogi su svoje radne kancelarije zamijenili jednim kutkom u domu koji je preuređen u mini kancelariju. Zato je važno graditi i urediti dom tako da se u njemu osjećamo udobno, sigurno i zdravo.

Prilikom izgradnje ili adaptacije kuće lijep i zdrav ambijent za život nam je primarni cilj, a da bi došli do toga treba da prođemo dug put, od izbora lokacije, tima koji će vršiti radove, do izbora adekvatnih materijala i administracije. Udobnost doma je zagarantovana ako se oko izbora određenih materijala ne pravi kompromis. U suprotnom, dodatni radovi, zamjene manje kvalitetnog materijala i sanacija mogu dovesti do velikih izdataka. Slična situacija je i sa izborom prozora i vrata.

Prilikom uređenja potkrovlja radi bolje prozračnosti, svježine i udobnosti prostora sve češće se u krovnu konstrukciju ugrađuju prozori, pa čak i balkoni. Na te otvorene površine potrebno je ugraditi kvalitetne krovne prozore sa termo i hidro sistemom izolacije, u protivnom mogu predstavljati veliki problem posebno u momentu kada se bliži kišni period godine. Ne treba zaboraviti ni finansijske izdatke za saniranje štete.

Velux
foto: Velux

Tokom izgradnje ili adaptacije potkrovlja svi VELUX krovni prozori nove generacije na teritoriji Crne Gore posjeduju i ugrađuju se sa sistemom pod nazivom BDX set , a koji prestavlja termičku i hidro izolaciju prostora između prozora i krovne konstrukcije. Koliko je sistem pouzdan govori produžetak garancije na ugrađene VELUX krovne prozore sa 5 na 10 godina. Ovaj hidro i termoizolacioni set je sastavni dio svakog VELUX krovnog prozora, bez obzira na tip koji se odabere.

BDX set za termo i hidro izolaciju sadrži termoizolacioni okvir, hidroizolacionu foliju i drenažni oluk. Predanost ovog seta je u tome što osigurava vodonepropusnu vezu između prozora i krovne konstrukcije, a ujedno eliminiše hladne mostove oko samih prozora i moguću pojavu kondenzacije. Sa ovim setom dobija se pouzdaniji izvor svjetlosti i svježiji vazduh u potkrovlju čak i za vrijeme hladnih dana kada se kondenzacija češće pojavljuje.

Zadatak ovog seta je da u različitim temperaturnim uslovima omogući istu izolaciju tokom snježnih dana na Žabljaku ili Kolašinu do izuzetno toplih i sunčanih na Crnogorskom primorju ili Podgorici.

VELUX stručnjaci su tu da pomognu u rješavanju nedoumica i dilema prilikom odabira adekvatnih prozora, te da pojasne sve prednosti BDX seta. I zato, ukoliko želite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.