GLAVNA STAVKA

Tajna uspješnih žena je u samopouzdanju

75 pregleda 0 komentar(a)
razmišljanje, žena, Foto: Shutterstock
razmišljanje, žena, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.10.2017. 16:14h

Samopouzdanje je glavna stavka uspjeha. I tačka. Ali, zato je samouvjerenost ono na čemu moramo raditi – dugo, strpljivo, vrijedno, i, što je jako važno, ne smijemo nikad prestati, jer uvijek će postojati jedna crtica u našem životu koju možemo bolje, bar jedan stepenik kojim možemo više.

Jako samopouzdanje bazira se, prije svega, na dobrim i zdravim navikama. Žene koje imaju samopouzdanja, a onda shodno tome i velikog uspeha na svim životnim poljima, one su koje traže nove izazove, iznova i iznova.

One se ne boje gubitka i stalno sebi zadaju nove ciljeve kako bi testirale svoje veštine. Dalje, one su odgovorne i organizovane. Imaju kontrolu nad svim i čvrsto se drže plana. Komunikativne su i jednako opušteno razgovaraju i sa prijateljima, i sa kolegama, i sa poslovnim partnerima. Zvuče vrlo odlučno i ne dozvoljavaju da bilo ko primjeti njihove promjene raspoloženja. Ne boje se neznanja i nije ih sramota da pitaju ono što ne znaju ili ne razumiju. I, što je veoma važno, ne upoređuju se sa drugima nego su tu da podrže.

A do samopouzdanja dolazi se stalnim radom na sebi, i u fizičkom i u psihičkom smislu. Redovno kretanje i fizička aktivnost spadaju u domen rada na tijelu, a što se tiče psihe, tu je stalno profesionalno jačanje, nadograđivanje vještine upravljanja i komunikacije, prenosi Lepota i zdravlje.