GRANICA EFIKASNOSTI

Pet važnih znakova da je vrijeme da odete na odmor

Konstantni stres izazvan hroničnim umorom i razdražljivost imaju negativan uticaj na vaše tijelo i većini slučajeva dovode do nesanice
0 komentar(a)
umor, oči, Foto: Shutterstock
umor, oči, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.10.2017. 16:14h

Ako čak ni san, ukusna hrana i slobodno vrijeme ne pomažu da osjetite priliv snage i ne dovode do pozitivnog talasa, možda bi trebalo malo razmišljati o odmoru?

Reći ćemo vam kako sigurno možete utvrditi da ste dostigli granicu vaše efikasnosti.

Osjećate se slomljenim

Budite se ujutru, i već nemate želju da učinite bilo šta. Dolazite na posao, gledate listu zadataka i čak želite da zaplačete iz očaja. Ali ne tako davno, slični zadaci uopšte nisu izgledali nemogući. Smanjenje snage i apatija su prva zvona koja vam šalju signale da ste preumorni od svega.

Hronični zamor

Iako spavate 7-8 sati, imate želju da i dalje ostanete u krevetu i nastavite sa spavanjem. Ponekad čak poželite da u toku rada zaspite direktno na tastaturi. Ovdje nije riječ o nedostatku sna, već o nedostatku odgovarajućeg odmora.

Veoma ste osjetljivi

Iritiraju vas čak i banalne stvari, riječi, djela, i spremni ste da vičete satima. Lovite pogrešne riječi u rečenici i sve što neko uradi za vas nije dovoljno dobro. Još jedan simptom da je vrijeme da spakujete kofere i promjenite pejzaže.

Patite od nesanice

Konstantni stres izazvan hroničnim umorom i razdražljivost imaju negativan uticaj na vaše tijelo i većini slučajeva dovode do nesanice, prenosi Ženski magazin. 

Ne možete da se koncentrišete

Imate puno važnih stvari, ali ne znate šta da uradite prvo. Teško vam je da odredite prioritete, uznemireni ste mnogim sekundarnim pitanjima, a ponekad se čak i pitate zašto ste uopšte ovdje? Vrijeme je za odmor!

Preporučujemo za Vas