SAVJETI

Ovo je najefikasniji način da istopite masne naslage u kritičnim zonama

Iako 30 minuta kardioaktivnosti sagori više kalorija nakon 30 minuta vježbanja pod opterećenjem, treniranje pod opterećenjem vam omogućava da kalorije nastave da sagorijevaju i nakon završenog vježbanja
52 pregleda 0 komentar(a)
trening, Foto: Shutterstock
trening, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2017. 16:14h

Iako se intenzivni treninzi pod opterećenjem smatraju muškom disciplinom, kada je treniranje u pitanju, ipak je i ženama neophodan ovakav vid treninga kako bi izgledale dobro, a prednost ovakvog treninga jeste taj što najefikasnije topi masne naslage u kritičnim zonama.

Neosporna je činjenica da i žene, baš kao i muškarci s godinama gube mišićnu masu, što dalje uzrokuje usporavanje metabolizma, a to onda dovodi do nagomilavanja viška kilograma, najčešće u kritičnim zonama.

Treninzi sa opterećenjem su se do sada pokazali kao najefikasniji u borbi sa masnim naslagama, naročito u predjelu stomaka.

Iako 30 minuta kardioaktivnosti sagori više kalorija nakon 30 minuta vježbanja pod opterećenjem, treniranje pod opterećenjem vam omogućava da kalorije nastave da sagorijevaju i nakon završenog vježbanja.

Razlog tome je što je mišić metabolički aktivniji od masnog tkiva pa zahtjeva više kalorija i energije, te mišić sagorijeva kalorije čak i dok se odmaraš. Dobra vijest je da mišiće možeš da ojačaš tako što ćeš se upustiti u neku vrstu treninga pod opterećenjem ili jednostavno da dižeš tegove, prenosi Lepota i zdravlje.

Preporučujemo za Vas