Ovo je možda jedna od najboljih vježbi protiv stresa

"U art jogi pokret prati disanje koje je usklađeno sa muzikom i ritmom, tijelo se pokreće na snažnije djelovanje, a aktiviraju se sve mišićne grupe. Postiže se pravilnije držanje tijela, fizička snaga, veća gipkost i skladna figura, a pritom se svi položaji izvode u granicama prijatnosti"
153 pregleda 0 komentar(a)
joga, istezanje, Foto: Shutterstock
joga, istezanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2017. 09:19h

Ako je stres drugo ime svakodnevice, trebalo bi da pronađemo način na koji ćemo ga držati pod kontrolom.

Stručnjaci savjetuju redovnu fizičku aktivnost, a instruktorka art joge Marta Jovanović preporučuje ovaj vid rekreacije.

"U pitanju je sve popularniji stil joge koji predstavlja meditaciju u pokretu, pošto opušta tijelo i smiruje um na dubljim nivoima", kaže Marta.

"Izbalansiran sistem vježbi na kojem insistiramo zadovoljava ne samo potrebu za fizičkim vježbanjem, već i oslobađanjem od stresa, odmorom i obnavljanjem tjelesne, mentalne i kreativne energije."

Instruktorka naglašava da pripadnice ljepšeg pola vježbanjem ostvaruju dublji kontakt sa svojom ženstvenošću, unutrašnjom ljepotom i kreativnošću.

"U art jogi pokret prati disanje koje je usklađeno sa muzikom i ritmom, tijelo se pokreće na snažnije djelovanje, a aktiviraju se sve mišićne grupe. Postiže se pravilnije držanje tijela, fizička snaga, veća gipkost i skladna figura, a pritom se svi položaji izvode u granicama prijatnosti", objašnjava Marta, prenose Novosti.

Bonus video: