TRENER OTKRIVA TAJNU

Top modeli svoj izgled duguju ovoj vrsti vježbanja

"U teoriji, dugo izvođenje kardio vežbi niskog intenziteta smatra se najboljom vrstom aerobne aktivnosti za mršavljenje"
65 pregleda 1 komentar(a)
Victoria's Secret revija, Foto: Reuters
Victoria's Secret revija, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2017. 16:14h

Iako svJetski top modeli na svom izgledu prvenstveno mogu da zahvale dobroj genetici, on je rezultat i predanog rada. Njihov trener sada otkriva tajnu izvajanog tIJela.

Možda mislite da se manekenke poput "Viktorijinih anđela" podvrgavaju surovim treninzima, ali to ipak nije slučaj.

Njihov trener Majkl Blauner kaže da "Anđeli" svoj izgled duguju prvenstveno kardio aktivnostima niskog intenziteta (LISS) koji prema mišljenju ovog fitnes stručnjaka iz Nju Džerzija, najbolje sagorijeva masne naslage.

"U teoriji, dugo izvođenje kardio vežbi niskog intenziteta smatra se najboljom vrstom aerobne aktivnosti za mršavljenje", rekao je on za Popsugar.

"Na taj način pristupate nataloženim mastima mnogo efikasnije".

Neki stručnjaci, međutim, smatraju da je ključ mršavljenja u treninzima koji kombinuju vježbe visokog i niskog intenziteta, kakvi su HIIT treninzi. Oni podrazumjevaju da smenjivanje kratkih perioda intenzivnog eksplozivnog izvođenja neke vježbe i aktivnog odmora.

Međutim, LISS uključuje laganu kardio aktivnost koja se izvodi na 50 do 60 odsto vašeg maksimalnog broja otkucaja srca u minuti i to konstantno.

Takav tip vežbanja traje duže - od 30 do 60 minuta.

U LISS aktivnosti spadaju šetnja, plivanje, vožnja bicikla i sve druge opuštenije aerobne aktivnosti.

Ovakav tip vježbanja ne može da zamjeni vježbe snage, ali je superioran u odnosu na sve druge kardio vježbe, smatra Majkl, prenosi B92.

Preporučujemo za Vas