Pet razloga da uvrstite cimet u svoju ishranu

Cimet normalizuje pritisak, pročišćava krvne sudove, tonira kožu. Osim toga, doprinosi koncentraciji i pažnji, koje često nedostaju odrasilima i djeci tokom jesenje sezone
126 pregleda 1 komentar(a)
cimet, Foto: Shutterstock
cimet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.10.2017. 09:15h

Cimet je jedan od najpopularnijih začina. Dobar je za slane specijalitete, ali i za poslastice. Ovaj začin ima predivnu aromu i njegov miris stvara osjećaj udobnosti kod kuće. Pored toga, nevjerovatno je koristan.

Cimet je dobro koristiti u bilo koje doba godine. Ali je za jesen ovaj začin obavezan.

Vitamini

Cimet je pun vitamina, što je neophodno tokom jesenje sezone kada često dolazi do prehlada. Sadrži gotovo čitav spektar vitamina B, vitamine grupe A, PP i naravno, vitamin C.

Jačanje imuniteta

Zahvaljujući esencijalnim uljima, gvožđu, kalijumu, fosforu i cinku u sastavu, cimet pomaže u proizvodnji antitijela na najsavremenije virusne bolesti.

Dobro raspoloženje

Cimet normalizuje pritisak, pročišćava krvne sudove, tonira kožu. Osim toga, doprinosi koncentraciji i pažnji, koje često nedostaju odrasilima i djeci tokom jesenje sezone.

Borba protiv obične prehlade

Čak se i u drevnim vremenima cimet koristio kod problema sa respiratornim organima, kašljem, bolovima u grlu. Zahvaljujući eteričnim uljima u sastavu, bori se sa prehladom bolje od bilo koje hemije.

Održavanje težine

Cimet ima stimulativni efekat na gastrointestinalni trakt i pomaže da se tokom hladnog perioda izborimo sa povećanim apetitom, prenosi Ženski magazin.

Bonus video: