MALI SAVJETI

Kako prilagoditi beauty rutinu jeseni

Pri odabiru dnevne kremu odlučite se za neku sa zaštitnim faktorom jer iako su temperature niže, sunčevi zraci i dalje mogu da naštete koži
68 pregleda 0 komentar(a)
djevojka, ljepota, Foto: Shutterstock
djevojka, ljepota, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2019. 23:55h

Dok rotirate svoju odjeću i obuću iz ormara te vadite tople prekrivače i omiljeni kućni ogrtač, vrijeme je da razmislite i o prilagođavanju njege kože jesenjim mjesecima. Nakon dugog toplog ljeta kojeg su obilježili vrući dani, jesen nas je okrenula hladnijem vremenu i nešto drugačijoj beauty rutini.

U nastavku otkrijte nekoliko malih savjeta kojima ćete svoju ljetnu beauty rutinu transformisati u onu jesenju.

1. Održite kožu hidratizovanom

Osim što je potrebno piti dovoljno tečnosti tokom dana, kožu je potrebno nahraniti kvalitetnim kremama i uljima. Dodatni sloj hidratantnih preparata unutar jesenje beauty rutine vašu kožu održaće mekom i donijeti joj prijeko potrebnu dodatnu zaštitu od spoljnih uticaja.

2. Budite oprezni s temperaturom vode

Vruća voda uklanja prirodna ulja s tijela te isušuje kožu, a može uzrokovati i ekceme, zato je najbolje umivati se i tuširati s toplom ili mlakom vodom. Nema apsolutnog pravila o tome koliko bi voda trebala biti topla, no doktori savjetuju da vodu držite ispod 43 Celzijusevih stepeni.

3. Koristite zaštitni faktor

Pri odabiru dnevne kremu odlučite se za neku sa zaštitnim faktorom jer iako su temperature niže, sunčevi zraci i dalje mogu da naštete koži.

4. Nemojte zaboraviti na njegu kose

Tokom hladnih mjeseci kosa je sklonija oštećenjima, pucanju i “naelektrisanim” vlasima, a to je posljedica suvog i hladnog vazduha te drugih faktora koji doprinose isušivanju kose. Sve to može kosu učiniti neatraktivnom i neurednom. Stoga se posvetite njezi kose i prilagodite preparate vremenskim prilikama, prenosi Elle.