MALE TAJNE

Tri stvari kojih se morate pridržavati na putu do savršene linije

Mnoge vježbe joge i pilatesa foksuirane su na donji dio tijela i snagu u leđima, pa ćete zahvaljujući njima izgledati mršavije i zategnutije
144 pregleda 0 komentar(a)
pilates, Foto: Www.shutterstock.com
pilates, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 16.10.2017. 18:14h

Ne postoji jedna određena vježba ili neka posebna dijeta zahvaljujući kojima će određeni djelovi vašeg tijela izgledati savršeno. Na primjer, izbacićemo slatkiše iz menija i raditi dnevno 100 čučnjeva i dobiti savršen stomak ili noge – ali nećemo dobiti željene rezultate.

Izgubićete koji kilogram, ali vaše ruke, stomak ili noge neće biti kao izvajani. Zato morate promijeniti životnu rutinu. Ovog puta fokus stavljamo na savršen izgled butina. Uvedite u svoju svakodnevicu jogu ili pilates i brzo ćete primijetiti rezultate.

Kardio vježbe, na primjer, smanjiće vašu težinu, ali joga i pilates će izgraditi mišiće na vašim unutrašnjim i spoljašnjim butinama. Mnoge vježbe joge i pilatesa foksuirane su na donji dio tijela i snagu u leđima, pa ćete zahvaljujući njima izgledati mršavije i zategnutije. Ovo su tri stvari kojih se morate pridržavati ukoliko želite da smršate uz pomoć joge ili pilatesa:

Doručak kao najvažniji

Naravno, uz vježbanje, morate povesti računa i o ishrani. Vjerovatno već znate koliko je doručak važan, ali imajte na umu da, ako se odlučite za dijetu ili da u danu pojedete samo jedan obrok, onda neka doručak bude glavni.

Jedite više manjih obroka

Najbolje bi svakako bilo da imate više manjih obroka, jer ćete tako ubrzati metabolizam.

Pazite na unos tečnosti

Pijte dosta vode, jer hidrira i čisti tijelo od toksina, a potrudite se da potpuno izbacite gazirane sokove, prenosi Ljepota i zdravlje.

Preporučujemo za Vas