Recept za optimizam postoji

Moć pozitivnog razmišljanja, Bog, univerzum, unutrašnji vodič, samo su nazivi za ono što niko još uvijek nije uspio da objasni. Ne radi se tu o pozitivnom razmišljanju, već o prihvatanju sebe. Jer onog trenutka kada prihvatimo sebe, prestajemo da radimo sve ono što je loše za nas
1 komentar(a)
optimizam, Foto: Shutterstock
optimizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.10.2017. 14:14h

U situaciji kad ništa ne ide kako treba jer nas je ostavio partner, pali smo ispit, izgubili smo posao, a računi poskupljuju, teško je biti optimista. Ali baš kao što se na muci poznaju junaci, tako treba isplivati kad nam sve lađe potonu.

I dok su ove situacije za nekog teške, za drugog su pravo zlato, kaže motivacioni trener Ivan Kosogor.

- Ne samo da su nam one najbolji način da napredujemo, već smatram da su i jedini pravi način za uspjeh. Umjesto da se borimo s njima, predlažem da počnemo da učimo iz njih, i to odmah. Život je pjesma, a svaka pjesma ima kraj. Pitanje je kako ćemo plesati uz melodiju koja je nama data da je čujemo - slikovito priča Kosogor.

Mnogi govore kako od nas ne zavisi da li ćemo biti optimisti ili pesimisti, da se jednostavno rađamo sa određenim pogledom na svijet. Ali naš sagovornik je ubjeđen da postoji recept za optimizam.

- On glasi: izađite napolje i počnite da radite! Svaku grešku zapamtite dobro, kako je ne biste ponovili. Svaku pobjedu proslavite, ali nastavite dalje još jače. Živite dan po dan. Jer uspješan život se na kraju sastoji od svakog pojedinačnog dana. Slagalica je napravljena od velikog broja djelova, a kompletna slika zavisi od vas - uvjeren je Kosogor.

Uprkos skepticima, koji smatraju da se ne može baš sve riješiti pomoću pozitivnog razmišljanja, Kosogor vjeruje drugačije.

- Moć pozitivnog razmišljanja, Bog, univerzum, unutrašnji vodič, samo su nazivi za ono što niko još uvijek nije uspio da objasni. Ne radi se tu o pozitivnom razmišljanju, već o prihvatanju sebe. Jer onog trenutka kada prihvatimo sebe, prestajemo da radimo sve ono što je loše za nas - zaključuje motivacioni trener, prenose Novosti.

Bonus video: