Tri trika za kosu koja će izgledati odlično

Ako volite da pravite razne frizure i koristite stalno fen i četku za oblikovanje kose prije nego što počnete sa sušenjem, nanesite malo regeneratora na suvu ili vlažnu kosu. Ovo će učiniti kosu poslušnom i sjajnom
0 komentar(a)
kosa, djevojka, Foto: Shutterstock
kosa, djevojka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.10.2017. 12:14h

Ako sanjate o lijepoj kosi, ali nemate vremena za stilizovanje i redovne posjete frizeru, predlažemo da koristite sljedeća tri trika, koji će sigurno zadovoljiti vaša očekivanja.

Koristite kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima magične osobine i može revitalizovati čak i najisušeniju kosu. Najvažnije je da kokosovo ulje redovno primjenjujete: nanesite ga 30 minuta prije pranja kose, a zatim operite kosu kao i obično šamponom.

Češljajte kosu prije spavanja

Češljanje kose prije spavanja neće samo smanjiti opadanje kose već poboljšati protok krvi, što znači da će korijen kose i tjeme bolje prihvatiti korisne supstance iz sredstava koja primjenjujete.

Feniranje kose i regenerator

Ako volite da pravite razne frizure i koristite stalno fen i četku za oblikovanje kose prije nego što počnete sa sušenjem, nanesite malo regeneratora na suvu ili vlažnu kosu. Ovo će učiniti kosu poslušnom i sjajnom. Glavna stvar je da regenerator nanesete nekoliko centimetara od korijena kose, prenosi Ženski magazin.

Bonus video: